Silniční speciály na výstavě Motocykl

Za branami holešovického Výstaviště si našly své místečko také ostré racingové speciály, známé jak ze světových šampionátů, tak těch domácích. Pro některé z nich boje na okruzích a tratích jsou dávnou minulostí a některé právě prožívají nejlepší léta. Po boku sériových sestřiček se víc než krásně vyjímaly.

Hned vedle stánku Motorkari.cz byla vystavena po boku nového šestiválce silniční stopětadváca FGR. Motocykl kompletně vyvinuly a postavily zlaté české ručičky. V sedle stroje FGR loni hájil české barvy na divokou kartu Karel Májek při srpnové Grand Prix České Republiky v Brně.


O podál byl k vidění stroj GSX-R 1000 Mistra MEZ MČR „Číhy“ Miloše Čiháka, který bude letos svůj loňský, dost dramaticky vybojovaný titul v nejsilnější třídě obhajovat.

Nechyběla ani Aprilia 125RS vicemistra Rakouska Tomáše Vavrouše. Ten pro nadcházející sezonu vstupuje na černé aprilce do třídy 125 SP.

Na expozici italského výrobce Aprilia nemohla chybět Aprilia RSW 250 LE Lukáše Peška. Ve slibně rozjetém úvodním závodě Grand Prix 250, se bohužel z 8. pozice poroučel k zemi a do cíle bílou Aprilii nedovezl.

Yamaha vystavovala racingové lahůdky jakými jsou nabroušená Hagova superbiková R1 nebo „Doktorova“ M1 ze šampionátu MotoGP, která byla ještě obuta do pneumatik značky Michelin.
V sezoně 2008 bude Vale používat pryže Bridgestone, stejně jako Casey, a sami se nechme překvapit, jestli to byla ta správná volba.


U Hondy bylo vystaveno sportovní nářadí vícemistra světa MotoGP Daniho Pedrosy. Opravdu jen zřídka je možnost dostat se do takové blízkosti stroje MotoGP a dotknout se nejmodernějších technologií té nejprestižnější kubatury.

Fároš Matěje Smrže už se taky nemůže dočkat, až vyrazí se svým teamem MS Racing do prvních bojů FIM Superstock 1000.


U Kawasaki nemohla chybět ZX6-R startující v Evropském šampionátu Superstock 600. Její stádo koní krotí Ondra Ježek a v nabité třídě si nevede vůbec špatně!


Na závěr Indiho speciál.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist