Sete další dva roky ve stejném

Sete Gibernau podepsal novou, dvouletou smlouvu se současným sponzorem i se svým týmem. Následující dva roky bude sedlat ten nejlepší materiál, který má továrna Honda k dispozici.

Tým Telefonica MoviStar Honda oznámil, že podepsal novou smlouvu se svým jezdcem Sete Gibernauem, který se tak i na následující dvě sezóny stal jezdcem Gresiniho týmu.
Sete Gibernau je v současnosti na druhém místě celkového pořadí třídy MotoGP. Jeho kariéra v Mistrovství Světa začala v roce 1996. O dva roky později vstoupil do nejprestižnější třídy, tehdy do třídy 500 ccm. V roce 2001 získal na továrním stroji Suzuki své první vítězství (Valencia). Od letošní sezóny působí v týmu Fausto Gresiniho a stal se jedním z největších konkurentů obhájce titulu Valentina Rossiho.
"V této době sezóny je vždy mnoho spekulací o pohybu jezdců a továren," říká Sete Gibernau. "Abych předešel jakýmkoliv pověstem a abych se muhl plně soustředit na zbytek letošní sezóny, byl jsem horlivý ukončit všechny jednání a tak jsem rád, že mohu oznámit, že zůstávám spolupracovat s Telefonicou MoviStar a Hondou. Myslím, že jezdím za nejlepšího sponzora a za nejlepší továrnu. S nimi jsem v pozici, kdy mohu následující dvě sezóny bojovat o světový titul. Jsem velmi spokojený a ještě jednou bych rád poděkoval všem za jejich podporu a za to, že mi dali příležitost bojovat o nejvyšší místa již v letošní sezóně. Rád bych za víru ve mě poděkoval také Fausto Gresinimu, který je tomuto projektu vždy oddaný." Právě Fausto Gresini je po ztrátě své jedničky Daijira Kata velice potěšený výkony španělského jezdce a neskrývá radost nad očekávaným prodloužením smlouvy nejen s Gibernauem, ale i s hlavním sponzorem svého týmu.
"Jsem velmi šťastný z podpisu nové smlouvy s Gibernauem a Telefonicou MoviStar," říká Fausto Gresini. "Máme společně letos velkou sezónu a jsem si jistý, že v takovéto práci můžeme pokračovat. Budeme pokračovat v boji, abychom vyhrávali závody. Celý tým je šťastný, že je mezi námi Sete a jako vždy budeme dělat nejlepší práci abychom byli lepší a lepší."
K celé záležitosti se vyjádřil i obchodní ředitel generálního sponzora Gresiniho týmu pan José Antonio Lombardía.
"Sete je fantasticky dobrý. Jeho forma je nad našimi očekáváními a já si myslím, že on učinil více než dost aby si zasloužil pokračování naší důvěry. Telefonica MoviStar má pevnou víru v toto sponzorství, které začalo před třemi roky a plodí velké ovoce. Jsem si jistý, že bude pokračovat v ještě větším uspokojením."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist