Schwantz opět bude hostem Suzuki

Tovární tým Suzuki Grand Prix opět pozval legendárního Kevina Schwantze jako svého hosta na německou Grand Prix, kde by měl být Schwantz zároveň i nápomocen ve vývoji stroje GSV-R

Americký národní hrdina Kevin Schwantz, který završil svou kariéru v týmu Suzuki ziskem světového titulu třídy 500 ccm v roce 1993, navštíví letos podruhé s týmem Suzuki Grand Prix závody Mistrovství Světa silničních motocyklů. Účast tohoto velikána má přinést japonské továrně opět několik dobrých poznatků v jejich cestě dostat svůj stroj na nejvyšší pozice.
"Právě v tuto dobu má můj starý tým nějaké problémy a pokud je zde něco v čem mohu pomoci, určitě tak učiním," říká veterán Kevin Schwantz, který obdobnou roli, jakou po něm chce tým Garryho Taylora, plní také ve své zemi, kde slouží jako poradce a patron úspěšnému týmu Yoshimura Suzuki, který má své želízka v podobě vedoucích jezdců šampionátu AMA Superbike - Mata Mladina (v současnosti 1. místo) a Aarona Yatese (3).
Schwantz, který skončil svou aktivní kariéru v roce 1995, navštívil společně s týmem Suzuki Grand Prix již Velkou Cenu Katalánska v Montmeló u Barcelony, kde jeho přítomnost pomohla nejen v technické části, ale zároveň pomohla zlepšit morálku v týmu a základní rozhodování. Kevin Schwantz, který ve své kariéře vyhrál 25 závodů Grand Prix na stroji Suzuki RGV Gamma, provozuje v Německu také jednu ze svých jezdeckých škol.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist