Ryuichi Kiyonari pojede supersporty

Populární “King Kiyo” se po velmi špatné sezóně 2011, když obsadil až 6. místo v BSB, vrátil nazpět domů do Japonska a pojede v letošním roce závody supersportů v šampionátu "FIM Asia Road Race Championship" za tým “Boon Siew Honda Racing Malaysia”.

29-letý trojnásobný šampión BSB Ryuichi Kiyonari, 43x vítěz těchto závodů a absolutní rekordman šampionátu, se vrátil na domácí závodní scénu. “King Kiyo” bude hlavní hvězdou šampionátu "FIM Asia Road Race Championship" kubatury supersportů, kde bude továrním pilotem Hondy. Pojede za tým “Boon Siew Honda Racing Malaysia”, tedy stáj, která patří malajskému importérovi této továrny.

Pro Ryuichiho to bude návrat do supersportů po 10 sezónách, kdy v roce 2002 získal japonský titul ST600 za tým Kohtake RSC. Ve světových supersportech startoval Kiyonari s wild card v Sugu 2003, kde dojel druhý za tým Dark Dog BKM.

Pořadatelem šampionátu "FIM Asia Road Race Championship" je kromě "Honda Malaysia" také "Komise pro lidská práva" a kromě závodu v Japonsku (Autopolis) pojede i v Qataru (Losail), Malajsii (Sepang), Indonésii (Sentul), Indii (Madras) a v Číně (Zhuhai).

Kiyonariho týmovými kolegy budou domácí jezdci Azlan Shah Kamaruzaman, Mohd Emir Fridaus Hasan a Mohd Zaqhwan Zaidi. 

Ryuichi Kiyonari bude mít k dispozici tovární motocykl Honda CBR 600RR s pneumatikami Dunlop a mezi jeho největší soupeře bude jistě patřit obhájce titulu a v Evropě velmi dobře známý Katsuaki Fujiwara z týmu Manual Tech BEET Kawasaki Racing, či malajští jezdci týmu PETRONAS Yamaha Mohammad Zamri Baba a Hafizh Syahrin Abdullah (wild card v Moto2 v Sepangu), či Doni Tata Pradita z Indonésie, kterého známe z MS 250 GP a z WSS.

"Rok 2011 byl rokem, na který bych nejraději zapomenul", přiznal Ryuichi Kiyonari během oficiální prezentace Honda Racing 2012 v Tokiu: "Ačkoliv jsem v loňském roce podával výkony pod očekávání, tak jsem byl opravdu poctěn, že jsem obdržel nabídky do seriálu BSB, ale pro mě bylo důležité, reagovat na tuto novou výzvu. Honda mně dala možnost závodit ve "FIM Asia Road Race Championship" a já jsem opravdu velmi motivován pro tuto sezónu: cílem je samozřejmě vyhrát šampionát, a pokud bude šance, tak všechny závody! "

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist