Rozhovor s Michalem Fillou

Při mé včerejší návštěvě Brna vznikl také krátký rozhovor se šlapanickým Michalem Fillou, tedy jezdcem, který letos úspěšně vkročil na pole čtvrtlitrové třídy.

Tak Michale, jaká byla pro tebe letošní sezóna?
Jednoznačně dobrá. Důležité bylo, že jsme jeli hlavně hodně závodů. To je to, co jsem vždycky chtěl. Nakonec jsem jel celkem 16 závodů, z kterých se podařilo zajet několik opravdu velmi dobře. Byla to například Evropa na Hungaroringu nebo svět v Brně
Jaký byl teda tvůj nejlepší okamžik sezóny?
Jak jsem už naznačil, tak závod Mistrovství Evropy na Hungaroringu. Dojel jsem tam na šestém místě po výborném závodě. Bylo to super. Paráda bylo taky Grand Prix v Brně.
No a naopak závod, na který bys chtěl rychle zapomenou?
Rijeka .... předčasně jsem se pohnul na startu a dostal za to Stop & Go. Pak jsem navíc dostal znova Stop & Go za velkou rychlost při průjezdu boxů. Mohu říct, že i to je však cenná zkušenost.
Co Evropa v Mostě?
[krátký usměv na Michalově tváři] Taky taková horší zkušenost. Motorka tam moc nejela, celé to bylo spíš trápení. V závodě jsem se snažil bojovat. Jel jsem ve skupině o body. Bohužel jsem si v závěru škrtnul o jednoho ze soupeřů a upadlo mi tělo.
Jak probíhá tvoje příprava na sezónu 2004?
To co můžu tak neustále cvičím, hlavně ruce. Vše komplikuje moje zlomená pata. Trénuji stojku na berlích, se kterými jsem se stal největší kamarád. Mužu tedy říct, že cvičím, ale není to ono, není to to pravé. Letos jsem měl fyzičku dobrou a tak bych to chtěl udržet i do další sezóny.
A jaká bude ta příští sezóna, co tvoje plány?
Chtěl bych dopadnout co nejlépe v Mistrovství Evropy. Netroufám si nic odhadovat, vše záleží na konkurenci, technice a financích. Chtěl bych však podávat co nejlepší výkony, chtěl bych se dostat opět na Grand Prix do Brna. Jednoznačně bych chtěl jet opět co nejvíce závodů.
Michale, děkuji za rozhovor a hodně štěstí do další sezóny.
Já taky děkuji. Ještě bych chtěl pochválit stránky jednoho nejmenovaného. Sice se nezúčastňuji často diskuse, ale sem tam něco napíšu.
Oh, děkuji za poctu a ještě jednou vše nejlepší do roku 2004. Děkuji za rozhovor.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist