Rossi oznámil konec s Hondou

Na mimořádné tiskové konferenci na okruhu ve Valencii oznámil Valentino Rossi hodinu po skončení závodu MotoGP svůj odchod od japonského výrobce.

Valentino Rossi a továrna Honda dnes odpoledne na mimořádné konferenci ve Valencii hodinu po závodě MotoGP potvrdili, že v roce 2004 nebudou jejich síly spojené.
Po vztahu, který trval čtyři roky, přinesl tři tituly Mistra Světa a celkem 33 vítězství v závodech Grand Prix třídy 500 ccm a MotoGP se italský velikán a japonský gigant rozcházejí. Valentino Rossi potvrdil, že na motocyklu Honda RC 211V již dosáhl všeho co mohl, a že se již těší, jak v příští sezóně bude proti němu nastupovat.
"Jsem zde abych Hondě velmi poděkoval, příští rok spolu nebudeme závodit," prohlásil Rossi na mimořádné tiskovce v depu okruhu Ricardo Torma. "Prožil jsem čtyři fantastické roky, které jsou nezapomenutelné. Získal jsem tři tituly Mistra Světa a zvítězil více či méně v 50% závodů. Vítězil jsem v normálních podmínkách, za mokra, na suchu, na oblíbených okruzích a dnes i na mém nejneoblíbenějším okruhu. Má práce na tomto motocyklu je dokončená. Jsem jezdec HRC až do 31. prosince a proto nemohu říci na kterém motocyklu budu nadále jezdit, ale mohu říci, že to bude velký problém - nyní se to zdá snad trochu bláznivé. Myslím, že všichni novináři, fanoušci a každý kdo je zapojený do tohoto sportu mohou být šťastný - příští rok bude velký boj."
Poté si vzal slovo sportovní manažer HRC pan Carlo Fiorani a pronesl svá závěrečná slova o celé záležitosti. "Každý ví, že Honda vyjednávala s Valentinem Rossim hodně dlouhou dobu. Honda se snažila učinit vše co mohla, aby Valentino zůstal. Konečné rozhodnutí nemá nic společného s penězi, sponzorstvím nebo nějaké jiné standardní smluvní situace. Jediné co je problémem, že nemůžeme nabídnou Valentinovi výzvu, kterou hledá, ale rozumíme, že chce tuto svou výzvu nalézt někde jinde."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist