Rossi na Novém Zélandě (3)

Valentino Rossi dokončil Rally New Zealand na výborném 11. místě.

S vozem Subaru Impreza WRC 2005, krajanem C. Cassinou jako spolujezdcem a startovním číslem 46, dokončil italský, sedminásobný mistr světa silničních motocyklu závod mistrovství světa rally na vynikajícím 11. místě. V Rally zvítězil Fin Markus Grönholm, na kterého Rossi ztratil 20:38,8 minuty.
Valentino Rossi se postupně zlepšoval. Již v sobotu se dokázal třikrát prosadil v jednotlivých rychlostních zkouškách do nejlepší desítky, když sobotní den završil sedmým místem na RZ 11 – Mystery Creek Super. V poslední etapě poté opět třikrát figuroval ve výsledcích jednotlivých rychlostních zkouškách v nejlepší top ten.
Zlepšení ukazuje i ztráta na nejlepšího po jednotlivých dnech, zatímco po úvodním dnu ztrácel Rossi na Grönholma bez pěti sekund 11 minut, druhý den to bylo již 6 minut a třetí den poté necelé čtyři minuty.
Valentino Rossi se nyní po krátké dovolené vrátí opět ke svému právoplatnému zaměstnavateli továrně Yamaha, se kterou se ve dnech 28. – 30. listopadu zúčastní posledních letošních testu ve španělském Jerezu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist