Rossi dnes prohrál až v závěru

Po vítězství v ranním tréninku a po prvním místě během celé kvalifikace, přišel Valentino Rossi o své vedení až po uplynutí stanoveného času.

Prakticky celou kvalifikaci vedl italský šampión Valentino Rossi, aby nakonec po uplynutí stanovené hodinové kvalifikace byl překonán o pouhých 0,014 sekundy svým krajanem Lorisem Capirossim, který během svého posledního kola jen na všech mezičasech "pouze" na druhé místo, aby nakonec výsledná přilbička měla barvu červenou. Capirex a The Doctor se stali zároveň jedinými jezdci, kteří dokázali pokořit hranici 1:51 minuty.
"Nebylo to dnes příliš špatné," říkal Valentino Rossi dnes odpoledne. "Ráno jsem zajel rychlejší kolo jak při odpolední kvalifikaci, kdy již bylo velké horko a nebyla tak dobrá přilnavost. Pokračujeme v přípravě motocyklu a pneumatik, protože ještě nejsme na sto procentech. Musím si nyní projít všechny údaje a zjistit kde je možné zlepšení, jenž potřebuji na zítra."
Rossiho týmový kolega Nicky Hayden z USA byl v ranním tréninku na 14. místě, v kvalifikaci si však pohoršil na prozatímní 19. pozici. Mladý Američan si zvyká na další nový okruh a již se těší na zítřejší den, kdy bude moci na tomto okruhu pokračovat ve svém učení.
"Dnes to byl velký den v mém učení. Miluji tento okruh, je přesně takový, jaký jsem slyšel," rozplýval se nad charakterem mugellské závodní dráhy Kentucky Kid. "Vypadá to, že je lehké se tento okruh naučit, ale je tam několik těžkých zatáček - jako ty slepé - kde stále ještě nemám důvěru. Doufám, že vše postupem času přijde. Těším se na zítra, že udělám krok ke zlepšení."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist