Rossi a Hayden na oblíbený okruh

Stejně jako zkušený Valentino Rossi, tak i nováček Nicky Hayden přijíždí na okruh, který patří mezi mnohými jezdci k oblíbeným závodním drahám.

Mistrovství Světa silničních motocyklů pomalu spěje ke svému konci, když již tento víkend je na programu předposlední kolo Grand Prix, které jezdce přivede na jedno z tradičních míst motocyklového sportu - australský Phillip Island. Mezi účastníky pochopitelně nebude chybět ani dvojice továrních pilotů Hondy, startujících v barvách týmu Repsol, Valentina Rossiho a Nicky Haydena.
Čerstvý držitel letošního titulu třídy MotoGP Valentino Rossi již předem prohlásil, že okruh Phillip Island miluje, a že i v Austrálii chce pokračovat ve svém vítězném tažení. Podle papírových šancí a podle řeči čísel, je Valentino Rossi jedním z největších favoritů na nedělní vítězství, když na tomto okruhu slavil například v letech 1998 a 1999 vítězství ve třídě 250 ccm, na které v roce 2000 navázal třetím místem v závodě třídy 500 ccm. Pak následovali roky 2001 a 2002, jenž znamenali vítězství nejprve ve třídě 500 ccm a posléze i ve třídě MotoGP.
"Je těžké vrátit se do závodu po tak velkém víkendu, obzvláště pokud nebyla mezi závody žádná přestávka, ale já miluju Phillip Island," říká The Doctor před dalším závodem MotoGP. "Mám s ním velmi dobré zkušenosti a opět se pokusím udělat co nejlepší výsledek. Motocykl právě nyní pracuje velmi dobře, mám rád tamní závody. Ve zbytku sezóny bych si chtěl užít dobrou legraci. Byl bych šťastný, kdybych ve zbývajících závodech získal pódium. Již jsem vyhrál titul, vítězství jsme získali i v týmové soutěži, získávat pódia je nyní má motivace."
Týmový kolega Valentina Rossiho, americký jezdec Nicky Hayden, prokázal během posledních závodů svůj vzestup a právě tento mladík z kentuckého Owensboro by mohl být černým koněm nadcházejícího závodu, když zde při předsezónních testech dokázal získat několik zajímavých výsledků. Optimismus a důvěru si Nicky vytvořil k tomuto okruhu právě při testování, kdy prohlásil, že na takto krásný okruh se rád vrátí k závodům.
"Když jsem na začátku roku testoval na Phillip Islandu, opravdu jsem si toho užíval," vzpomíná Kentucky Kid. "Okruh, atmosféra, oceán v pozadí, je to prostě dokonalé prostředí. Okruh samotný je vyloženě vynikající. Dlouhé levá a poslední zatáčka jsou skutečně fantastické. V únoru jsem se těšil, až se sem vrátím, nyní se již nemůžu dočkat. Po posledních dvou závodech doufám v dobrý výsledek i v Austrálii a také v posledním závodě ve Valencii. Chtěl bych zakončit mé první období v MotoGP v dobrém stylu. Právě v této době jsem dychtivý po závodech, chci jezdit stále rychleji a rychleji."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist