Rossi a Formule 1

Nedávno proběhla medii další informace o možném testování vozu Formula 1 Valentinem Rossim.

Valentino Rossi před testováním na australském Phillip Islandu navštívil závod Formule 1, který se konal 7. března na okruhu Albert Park v Melbourne. Tato informace je již všem fanouškům velmi důvěrně známa, neznámá je však spekulace o testováni formulového vozu Toyota. Tato informace se dostala do médií poté, co Valentino Rossi navštívil box týmu Toyoty, tedy výrobce, který je spjatý právě s továrnou Yamahy – zaměstnavatelem italského Mistra Světa.
Podle britských internetových serverů však Rossi v žádném případě s Toyotou nejednal o testování jejich vozů, což potvrdil také tiskový mluvčí továrny Toyota, který zdůraznil, že Rossi kromě jejich boxu navštívil také boxy Williamsu a Ferrari.
Valentino Rossi, coby fanoušek především Rally, “koketoval“ s testováním vozu Formule 1 již v minulosti. Již v době svého působení u HRC dostal nabídku testovat vůz BAR. Další nabídka přišla od prezidenta Ferrari Luca di Montezemola, který nabídl Rossimu zcela regulérní testování, ze kterého sešlo zřejmě pouze tím, že Rossi své další kroky vedl k továrně Yamaha, jenž je podporovaná konkurenčními tabákovými výrobci.
I přes dementování informaci o plánovaném testování formulového vozu Toyota, potvrzuje mluvčí závodního týmu Toyoty, že případné testování by se mohlo uskutečnit, ovšem až po skončení závodní sezóny MotoGP. Doposud však neproběhlo žádné jednání v této záležitosti.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist