Rolfo se dostal na druhé místo

Italský jezdec Roberto Rolfo se po závodě v Mugellu dostal na druhé místo v celkovém hodnocení šampionátu třídy 250 ccm.

Po pódiových umístnění v Jerezu a v Le Mans se musel italský jezdec Roberto Rolfo spokojit na svém domácím okruhu v Mugello pouze se čtvrtým místem, které pro něj samozřejmě dostatečným sebeukájením nemůže být. Vše mohlo však být lepší, kdyby nepřišla v polovině závodu chyba po smyku a tím ztráta těžce nabité pozice, která v závěru závodu znamenala pódium nakonec pro Franca Battainiho.
"Myslím, že tento problém, který skončil skoro pádem, a který jsem měl v polovině závodu v první zatáčce na konci cílové rovinky, znamenal ztrátu drahocenného času," říkal po závodě třídy 250 ccm Robby Rolfo. "Věděl jsem po tomto incidentu, že jsem ztratil jakoukoliv naději na pódium."
Obecně však může být Rolfo s tímto víkendem spokojený. Jeho tovární stroj Honda RS 250RW postupně zrychloval a i Robby dosahoval stále lepších a lepších časů na jedno kolo. V Mugellu se ukázalo, že tento stroj Honda postupně snižuje mezeru mezi japonskou továrnou a italskou Aprilií. Dalšího zlepšení zcela nového stroje by mělo přinést i testování, které v Mugellu proběhlo ihned po skončení víkendového závodění. Po tomto testování tým odjel do španělské Barcelony k dalšímu závodu Grand Prix.
"S výsledkem v Itálii jsem však velmi spokojený, dostal jsem se na druhé místo v hodnocení šampionátu," říká Roberto Rolfo. "Jsem si jistý, že můžu udržet pokrok, který jsem v Mugello učinil, i v dalších závodech," doplnil italský jezdec, který je podle svých slov optimistický do blízké budoucnosti.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist