Rolfo nebo Poggiali?

Roberto Rolfo si zachoval mistrovske sance - jak silne jsou ve skutecnosti Poggialiho nervy ?

Kdyby Manuel Poggiali v nedeli v Australii vyhral, mohl se predcasne radovat z mistrovskeho titulu ve ctvrtlitrech. Ale tovarni pilot Aprilie se s mokrymi podminkami 4,4 km dlouhem okruhu na Phillip - Islandu nedokazal vubec vyrovnat. Nebo to byla otazka nervu, kdyz se dostal 20-ti lety obyvatel ze San Marina pod tento obrovsky tlak ?
Po svem suverennim vitezstvi pri GP Australie se pilot Hondy Roberto Rolfo priblizil vedoucimu jezdci prubezne klasifikace MS opravdu na dostrel. Pokud Poggiali ve Valencii zvitezi, nebo aspon dojede pred Rolfem, tak bude v kazdem pripade mistrem sveta. Ale v pripade Rolfova vitezstvi nebude Poggialimu stacit ani treti misto. A kdo zna nervni slabiny drivejsiho mistra sveta ve 125 ccm, tak vi, jak se asi musi Poggiali pred Valencii citit.
Na Phillip Islandu zacal Rolfo uz po prvnim kolech na mokrem asfaltu vyborne a presne dokazal odhadnout jezdecke tempo vzhledem k podminkam na zavodni draze. Uz po dvou kolech mel na pronasledovatele a domaciho matadora Anthony Westa naskok sedm vterin. Australan se pokusil sice naskok stahnout, ale musel brzo prenechat urcovani tempa zavodu opet jezdci na Honde. A pro Roberta Rolfa to bylo uz jeho druhe letosni vitezstvi. Z patnacti GP vyhrala letos Aprilia ve dvestepadesatkach sice uz 13 zavodu, ale na konci letosniho sampionatu se muze radovat prave Honda...
„Zavod se jednoduse pro me vyvijel uplne pohadkove. Byl jsem totalne koncentrovany na jizdu", vysvetluje Ital. „A kdyz se West priblizil, tak jsem proste zvysil tempo jizdy. Ale mel jsem po cely zavod kontrolu nad svou jizdou.", rika byvaly juniorsky mistr Italie v cyklistice.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist