Roberts nenastoupí třikrát

Kenny Roberts nedude startovat minimálně ve třech následujících závodech MotoGP. Vše kvůli následkům havárie v prvním kole závodu na okruhu v Motegi.

Po návratu z Japonska navštívil Kenny Roberts jr. lékařskou kliniku vyhlášeného lékaře Dr. Tinga v San Franciscu. Vyšetření zraněného lokte, který si Roberts poškodil při pádu v první zatáčce motegského závodu ukázalo, že byly poškozené vazy. Kenny Roberts jr. tak vynechá nejen závod v qatarském Doha, ale i závody v Malajsii a Austrálii. Pokud léčba proběhne bez komplikací, mohl by se Roberts představit v posledním závodě letošního Grand Prix, který se jede ve španělské Valencii poslední víkend v říjnu.
Vedle Johna Hopkinse, jenž byl v Japonsku sice také zraněný, ale laserová léčba v Anglii pomůže Hopperovi k návratu do sedla závodního motocyklu již v Qataru, se v následujících dvou závodech představí v továrním týmu Suzuki MotoGP japonský jezdec Yukio Kagayama, který letos závodil opět v britském superbikovém šampionátu, kde dokončil sezónu na třetím místě celkového pořadí. Po Kagayamovi, jenž bude startoval v Doha a Sepangu, se na motocykl posadí opět testovací jezdec týmu Gregorio Lavilla, jenž pojede namísto Robertse závod v australském Phillip Islandu. Pokud nebude Roberts připraven do Valencie, pravděpodobně by ho v posledním závodě roku 2004 nahradil opět Gregorio Lavilla.
“Jsem smutný z toho, že Kenny nemůže jet v Qataru, doufám, že se brzy uzdraví,“ řekl Yukio Kagayama poté, co se dozvěděl o tom, že pojede dva závody MotoGP. “Cítím se potěšen tím, že jsem byl poctěn stát se jeho náhradním jezdcem. Udělám vše nejlepší pro dobrý výsledek a pro můj tým Suzuki. Není to poprvé, co s motocyklem GSV-R pojedu. V roce 2003 jsem byl testovacím jezdcem a dostal několik divokých karet do závodů MotoGP, kde jsem svedl dobré bitvy. Myslím si, že GSV-R se rychle zlepšuje, pro závodění to je dobrý motocykl. Všichni jezdci jedou do Qataru bez znalosti okruhu, to je možná má výhoda. Dva roky závodím v britském šampionátu Superbike, kde se také musím učit okruhům. Jsem proto na takovýto tlak zvyklý. Měl jsem v týmu Rizla Suzuki dobrou sezónu, nyní mám příležitost jezdit v tom nejvyšším světovém stádiu. Britský šampionát Superbike je vysoce konkurenční, chci dokázat, že můžeme závodit s jezdci jako jsou Valentino Rossi a Max Biaggi. Chci dokončit závod jako nejlepší britský jezdec.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist