Roberts chce zrychlit Proton

Kenny Roberts sr. očekává nové díly, které by měly zrychlit stroj Proton KR V5.

Jen čtyři týdny po svém prvním pokusu o jízdu a jen jeden týden po prvním závodě nasadí ve španělské Catalunyi továrna Proton opět svůj čtyřtaktní stroj Proton KR V5. Tým Kennyho Robertse nyní doufá, že bude moci do svého motoru namontovat několik nových dílů, které budou mít především za úkol zvýšit maximální rychlost stroje a odstranit problém s palivovým čerpadlem, který zapříčinil odstoupení ze závodu v Mugellu jak Jeremy McWilliamse, tak Nobuatsu Aokiho.
“Na okruhu jsme pouze dva týdny a tak jsme stále ještě na nízké úrovni s výkonem,“ říká před startem tréninků a kvalifikací v Montmelo vlastním týmu Kenny Roberts. “V Barceloně budeme pracovat na odstranění problému s palivovým čerpadlem, také doufám, že dostaneme nějaké nové díly do motoru, které nám pomohou být rychlejší na konci cílové rovinky. Ve velmi krátkém časovém období jsme se již hodně naučili.“
V Mugellu byl Jeremy McWilliams před svým odstoupením na patnáctém místě, s malou ztrátou na čtrnáctou pozici, nicméně pět kol před cílem musel odstoupit pro poruchu palivového čerpadla, stejně jako jeho týmový kolega Nobuastu Aoki, který ze stejného důvodu odstoupil o několik kol dříve.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist