Rizla Suzuki bez Kagayamy

Na okruhu Assen bude startovat i britský tým Rizla Suzuki, který se však představí pouze s Johnem Reynoldsem.

Zranění jezdec týmu Rizla Suzuki Yukio Kagayama z Japonska řekl svému týmovému kolegovi Johnu Reynoldsovi, aby získal nějaké pódium, zatímco on bude vše sledovat pouze z nemocniční postele.
Kagayama havaroval a zlomil si pánev během ranního Warm Upu před závody desátého kola britského supebikového šampionátu, které se jely na okruhu Cadwell Park 25. srpna. Tato havárie způsobila doslova šok v celém týmu Rizla Suzuki a to především proto, že v holandském Assenu měli startovat oba jezdci tohoto týmu, tedy Japonec Kagayama i Brit Reynolds.
“Budu jediný jezdec týmu Rizla Suzuki, který bude startovat na okruhu v Assenu,“ vyvrátil nedávno John Reynolds spekulaci o nahrazení Japonce jiným jezdcem. “Bude to divné po tolika letech jezdit sám v týmu, ale Yuki mě řekl, že mě bude sledovat ze své nemocniční postele a požádal mě, abych se ho snažil nezklamat. Řekl mi, že nejlepší pro jeho uzdravení a pro všechny fanoušky bude, když v Assenu získám pódiu. Ani nemohu slovy vyjádřit, jak hodně mě to motivuje, veškerou snahu podřídím vítězství pro Yukiho a tým.“
Reynold si dále v tiskovém prohlášení týmu pochvaluje motocykl Suzuki GSX-R1000, který by se nebál nasadit na jakýkoliv světový okruh. “Assen je rychlá dráha, která vyhovuje mému motocyklu, jeho hbitosti a rychlosti,“ říká Reynolds. "Zvládnul jsem zajet několik kol na tomto okruhu, když jsem ho minulý měsíc navštívil v rámci Rizla závodních dnů, nemohu se dočkat až vyjedu v rámci závodu WSBK. V Brands Hatch jsem vyhrál kvalifikaci a v závodě dosáhl na druhé místo, nyní to chci vylepšit."
Ke startu týmu Rizla Suzuki na holandském Assenu se vyjádřil i týmový manažer pan Paul Denning. "Učinit rozhodnutí startovat v Assenu nebylo snadné, konečnou fázi jsem učinil až po rozhovoru s Yujio Kagayamou," říkal pan Denning. "Yuki je světový jezdec a bez jeho přítomnosti by to byl pouhý výlet. Nakonec mě právě Yuki přesvědčil, abychom do Assenu jeli. Učiníme vše co nejlépe, abychom ho takto podpořili. Pojedeme pro něj a pro fanoušky."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist