Reynolds nakonec pojede

John Reynolds, který si na pěti místech zlomil nohu při pádu během testování ve Valencii, nakonec nastoupí k prvnímu závodu British Superbike.

39 roků starý britský šampión John Reynolds si při testech ve Valencii zlomil 18. února na pěti místech pravou nohu. Tuto zprávu i s dovětkem, že tento jezdec z Nottinghamu neví zda nastoupí do prvního závodu British Superbike, jste si mohli přečíst na těchto stránkách před jedním měsícem. Nyní je již jisté, že John Reynolds do úvodu jednoho z nejsledovanějšího národního šampionátu zasáhne a bude tak obhajovat své celkové vítězství z roku 2004.
John Reynolds absolvoval v úterý speciální lékařské vyšetření, po kterém dostal souhlas k jízdě na motocyklu. Včera poté absolvoval s motocyklem Suzuki GSX-R1000 K5 speciální test na okruhu Mallory Park, po kterém řekl svému týmu, že v Brands Hatch, kde o tomto víkendu začne britský šampionát, bude startovat.
Zranění, které Reynolds utrpěl, si obvykle vyžádá několikaměsíční ošetření. Speciální léčba, kterou šampión podstoupil, a která zahrnovala například i pobyt v kyslíkové hyperbarické komoře, vše urychlila a pět zlomenin alespoň částečně zahojila.
"V Mallory Parku jsem absolvoval 15 kol a jsem šťastný, že mohu tento víkend nastoupit v Brands Hatch," říká John Reynolds. "Hodlám bránit svůj titul a tak by měli být soupeři raději připravení. Jediné co jsem od mechaniků požadoval, tak byla změna uchycení páky zadní brzdy, abych mohl lépe pohybovat pravou nohou. Nejsem v dobré kondici, ale chci jezdit v tomto důležitém závodě."
První kolo British Superbike se koná v pondělí 28. března na okruhu Brands Hatch, kde se pojede na krátké INDY variantě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist