Rekonstrukce okruhu Suzuka

Okruh Suzuka v Japonsku projde rozsáhlou rekonstrukcí a právě z tohoto důvodu neuvidíme v příštím roce z tohoto okruhu závody o Grand Prix Japonska.

FIM vydala tiskovou zprávu, ve které se praví, že závod Grand Prix Japonska na okruhu Suzuka vypadne z kalendáře Mistrovství Světa pro rok 2004. Důvod vyřazení závodu na okruhu, na kterém našel v letošním roce smrt domácí jezdec Daijiro Kato, je jeho rozsáhlá úprava, jenž má tento okruh výrazně přiblížit k bezpečnostním normám nově budovaných okruhů.
"Okruh Suzuka zahájil dlouhodobý program prací včetně různých modifikací, které směřují k zdokonalení okruhu a to hlavně z pohledu bezpečnosti při závodech Grand Prix započítávaných do silničního Mistrovství Světa motocyklů," praví se v této tiskové zprávě od FIM. Dále se v této zprávě píše, že práce jsou vyústěním konzultace mezi skupinou odborníků od FIM, ale i zástupců okruhu. Samotné rekonstrukční práce budou trvat déle než bylo nezbytně nutné (plánované menší úpravy se změnily na rozsáhlou rekonstrukci) a z toho důvodu nebudou ukončené před dubnem 2004, tedy před termínem japonské Grand Prix plánované na tento okruh.
Dle zprávy FIM se opět má vrátit tento okruh jako Grand Prix Japonska a to klasicky jako zahajovací závod sezóny, do kolotoče Mistrovství Světa v roce 2005. Aby pořádající země nepřišla v roce 2004 o svou Velkou Cenu, pojede se 19. září 2004 v japonském Motegi nikoliv jako Grand Prix Pacifiku, ale jako Grand Prix Japonska.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist