Radek Rous na GP do Valencie!

Radomil Rous obdržel divokou kartu pro Grand Prix Valencie a podruhé v letošní sezóně zasáhne se strojem Aprilie týmu Campetela Racing do bojů o světové body třídy 250 ccm!

Po posledních závodech Mistrovství Evropy sezóny pro Radomila Rouse nekončí, příští měsíc se zúčastní své první zahraniční Grand Prix, když obdržel divokou kartu pro poslední závod Mistrovství Světa této sezóny - Grand Prix Valencie na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie.
"Výsledky jsou již známé, jen doplním že oboje pátá místa v seriálu ME /Braga, Cartagena/ byla Radkovým dobrým výkonem, neboť se potýkal s problémy podvozku po nezaviněném pádu z Maďarska," říká tiskový mluvčí týmu Klub Team Racing Znojmo pan Tomáš Filipenský. "Tam v plné rychlosti trefil padající motorku Rizmayera. Dále byly problémy s vysokou teplotou motoru. Nulový zisk bodů z Maďarska mu tedy sebral možnost umístit se na lepším než pátém místě. Ale o tom jsou závody."
Závěrem krátké zprávy přímo ze středu týmu Radka Rouse pan Filipenský oznamuje na začátku článku již zmíněnou zprávu: "Jako dosud nezveřejněnou novinku uvádím zisk divoké karty na závody MS ve Valencii, kde bude startovat na Aprilii za Campetela Racing."
Radomil Rous v letošním roce nastoupí tedy ke druhé Velké Ceně, když tu první absolvoval za stejný tým při domácí Grand Prix v Brně. Tam po vynikajících výsledcích během volných tréninků a měřených kvalifikacích, nedokončil pro havárii první kolo závodu třídy 250 ccm. Přesto start ze třetí řady, ze jedenácté kvalifikační místo, znamenalo pro celý, český motocyklový sport doslova příjemnou senzaci. Popřejme tedy již nyní Radunovi hodně štěstí na horkou, španělskou půdu!
Napsáno ve spolupráci s panem Tomášem Filipenským - členem Klub Team Racing Znojmo.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist