Příští rok MotoGP v USA

Na okruhu Laguna Seca se příští rok bude konat MotoGP, odpadá tak pravidelný závod WSBK.

Po zveřejnění kalendáře závodů Grand Prix 2005 je patrné, že v příštím roce zavítá nejsledovanější světový šampionát motocyklů také do Severní Ameriky. Ve dnech 8. – 10. července by se totiž měla na okruhu Mazda Raceway Laguna Seca konat Red Bull U. S. Grand Prix. Tedy jeden z dílů Mistrovství Světa silničních motocyklů, kterého se však zúčastní pouze třídy MotoGP.
Pořadatel závodu, tedy okruh u kalifornského města Monterey, již začal prodávat vstupenky na tento závod, který vrátí do USA nejprestižnější šampionát, ale také již oznámil, že v příštím roce nebude pořádat tradiční závod Mistrovství Světa Superbike. Podle mluvčího okruhu však není vyloučené, že se série World Superbike někdy v budoucnu na okruh vrátí, jisté však je, že by to nikdy nebylo ve shodném termínu, jaký bude stanoven pro závody Grand Prix.
I když Laguna Seca nebude v roce 2005 pořádat závod WSBK, nemusela by Amerika o závod Mistrovství Světa Superbike přijít. Od promotéra šampionátu již přišlo ujištění, že pokud se nalezne jiné místo, je ochoten závody v USA pořádat. Současný problém zní – homologace FIM. Jediný okruh v USA, který má platnou homologaci FIM, je právě okruh Laguna Seca. Řešení by však mohly dát rekonstruovaný okruh Road America nebo zcela nově postavený Barber Motorsport Park, které by v budoucnu měly být homologovány i dle pravidel FIM. Zda tomu tak bude a zda na jednom z těchto okruhů uvidíme závody WSBK, nám ukáže pouze budoucnost.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist