Prezentace týmu Ducati Breil

Oficiální prezentace proběhla ve španělské Valencii, kde se představil nový tovární tým Ducati - supersportový Ducati Breil.

Továrna Ducati představila na španělském okruhu Valencia svůj supersportový tým Ducati Breil, který se v letošním roce zúčastní Mistrovství Světa třídy Supersport. Celé představení bylo provedené v rámci prezentace nového motocyklu Ducati 749R, který boloňské továrna dává do dealerských sítí. Černé stroje Ducati se v letošním roce vrací do šampionátu šestistovek, když naposledy působila továrna Ducati oficiálně ve World Supersport v roce 2000. Tehdy jezdci továrního týmu Paolo Casoli a Ruben Xaus dokázali na motocyklech Ducati 748 zvítězit ve třech závodech tohoto seriálu. S novým motocyklem 749R by továrna chtěla navázat na úspěch z roku 1997, kdy při své premiéře mezi nejlepšími supersporty ihned získala zásluhou Paolo Casoliho titul jak v jednotlivcích, tak i mezi výrobci.
“Do tohoto šampionátu vstupujeme po třech letech s úplně novým motocyklem,“ říkal šéf Ducati Corse pan Claudio Domenicali. “Rok 2004 bude pro nás pouze testovacím rokem a tak jsme se rozhodli pouze pro jednoho jezdce v našem týmu. Naši fanoušci očekávají, že s motocyklem 749R budeme závodit a tak se letos pokusíme o co nejlepší prezentaci a připravit náš motocykl pro zcela jiné cíle v roce 2005, kdy nasadíme již dva jezdce.“
Jediným továrním jezdcem týmu Ducati Breil se stal mladý Lorenzo Lanzi (22 let) z italské Ceseny, který se v loňské sezóně na motocyklu Ducati 999 S až do posledního závodu pral o titul ve třídě Superstock. V několika závodech bude do šampionátu World Supersport nasazený i testovací jezdec motocyklu Ducati Desmosedici, italský pilot Vittoriano Guareschi. Již nyní je jasné, že “Vitto“ nastoupí v závodech na okruzích Monza a Imola.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist