Překvapení na tiskovce

Překvapující slova pronesl Valentino Rossi na úvodní tiskové konferenci před závody v japonské Suzuce - chystá opravdu konec motocyklové kariéry???

Že by Valentino Rossi myslel na konec kariéry? Každopádně dnes na tiskové konferenci před zahájením Grand Prix Japonska připustil, že se bojí ztráty rychlosti a motivace. "Nejlepší pro mě je nyní být sám na motocyklu a na okruhu. Miluji závodění a miluji vyhrávat, ale nevím jak dlouho si udržím motivaci, nevím zda to budu mít rád i až mi bude 28. Pokusím se myslet na současnost, dělat to nejlépe a až potom uvidím co se stane", říkala italská superstar.
Když byl Rossi tázán a požádán o vysvětlení těchto slov, řekl možná překvapivě, že tajemství spočívá v směsi strachu a duševního fokusu. "Měl jsem zlomené prsty, zlomené kotníky, vše protože jsem několikrát havaroval", říká Rossi a upozorňuje především na svou mladickou nerozvážnost ve třídách 125 a 250ccm. "Vždy je tam strach. Je to dobře, protože to znamená, že nikdy nezapomenete. Když havarujete na motocyklu, je to vždy velký problém. Závodění je duševní záležitost", doplňuje čtyřnásobný Mistr Světa a vítěz padesáti závodů Grand Prix, ale stále teprve 24. roků starý Rossi.
"Když jezdíte na 100% - je to jakoby vaše mysl byla o půl sekundy rychlejší než normálně", odpovídá jezdec na otázky novinářů a přidává slova o stres a, motivaci.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist