Pramac testoval v Magny-Cours

Pramac Honda Team testoval na okruhu Magny-Cours mokré pneumatiky Bridgestone a protože ve Francii nepršelo, přišli po celý testovací program na řadu vodní děla.

V úterý a ve středu absolvoval tým Pramac Honda testování na francouzském okruhu Magny-Cours, kde japonský jezdec Shinichi Itoh vyzkoušel okolo padesátky mokrých pneumatik.
Krátký okruh v se svými sedmnácti konfiguracemi poskytl japonskému výrobci pneumatik Bridgestone přesně to co potřeboval a protože se nedostavil déšť, přišlo na řadu umělé zmáčení okruhu.
Neúnavný výkon testovacího jezdce Shinichi Itoha, který najezdil na různých, mokrých separací v úterý 85 a ve středu dalších 65 kol, poskytl nejen technikům týmu mnoho dat o chování motocyklu, ale především lidem od Bridgestonu nebývalé množství informací o jejich výrobcích pro různě mokré okruhy.
Itoh prakticky nikdy nedosáhl maximální rychlosti na cílové rovince, ale to nebylo ani cílem tohoto testování, při kterém japonský jezdec použil motocykl Honda RC 211V, se kterým v letošní sezóně MotoGP nastupoval do závodů jeho krajan Makoto Tamada, přesněji specifikovat tento stroj lze tak, že to byl naprosto shodný motocykl tomu, se kterým absolvoval Tamada poslední závod ve Valencii.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist