Pozvánka na Tourist Trophy Český Ráj

Automotoklub Jičín pořádá již 9. ročník jízdy pravidelnosti pionýrů a mopedů jako vzpomínkový závod na 14 km dlouhém Prachovském okruhu u Jičína a zve na sobotu 23. června 2012 všechny přátelé a fanoušky motorismu na start závodu - jízdy pravidelnosti pionýrů a mopedů.

Pod názvem Tourist Trophy Český ráj se skrývá akce klubu přátel, dnes sdružených v Automotoklubu Český Ráj v AČR Jičín, kteří od roku 2003 pořádají vzpomínkový závod - jízdu pravidelnosti motocyklů zn. Jawa Pionýr, Moped a Stadion na legendárním Prachovském okruhu u Jičína v samotném srdci Českého ráje.
Tato akce každoročně o předposlední červnové sobotě symbolicky navazuje na tradici závodu silničních motocyklů na tomto okruhu, který se jel poprvé v roce 1958 pod názvem Velká cena Jičína.
Start závodu, který je ve 13.00 hod. bude doprovázen exhibiční jízdou soudobých závodních motocyklů osedlanými jezdci zvučných jmen jako je Michal „Indy“ Dokoupil, Petr Zrzavý, Kamil Holáň, Petr Bičiště, Jirka Kubišta, Marek Zíma a další.
V centru akce v Podůlší proběhne v 16 hod. po vyhlášení vítězů beseda a autogramiáda s těmito jezdci a dalšími hosty a poté následuje koncert rockových kapel Fanfan, Out Cry, Telegraf a Black-Rose a zábava až do rána.
Trať okruhu bude v úseku Holín (od autobazaru Starsy), Prachov, křižovatka Pařezská Lhota, křižovatka Březka, Jinolice k hlavní silnici Jičín – Turnov uzavřena pro silniční provoz a to v době od 12.15 hod. pro automobilovou dopravu, od 12.45 hod. až do 14.30 hod pro pěší diváky.  Z tohoto důvodu žádáme všechny o včasný příchod na divácká místa okruhu, po uzavření trati nebude již možno pohybovat se po silnicích. Divácká místa jsou v Holíně – křižovatka u školy, na Prachově – křižovatka u Hotelu Košíček, na křižovatce směr Pařezská Lhota, na křižovatce směr Březka a v Jinolicích na návsi.
Trať v délce 14 km tzv. Prachovský okruh vede přes obce Jinolice, Podůlší, Kbelnice, Holín, Prachov zpět do Jinolic a jede se na 3 kola, celkem tedy 42 km. Jízda pravidelnosti se jede za plného provozu na silnicích I. a III. třídy a je povinností každého účastníka dodržovat zákon 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích.

Přihlášky za snížené startovné se přijímají v kavárně Amos na Komenského náměstí v Jičíně do čtvrtka 21.června 2012, nebo potom za plné startovné na přejímce od 8 hod. do 11 hod.

Kontakt na pořadatele akce : Ivan Pech, předseda AMK Český Ráj, tel. 776335592, Petr Pěnička, místopředseda AMK Český Ráj, tel . 736177750
Hlavními partnery akce jsou KAMERYPROSPORT.CZ, AJ Trade s.r.o., Eurotrans Czech, Kovošrot Vokšice, stavebniny v Dobrovici JP–STAV s.r.o., Fejfar BUS - autobusová doprava Milan Fejfar, Cemix a autodoprava Milan Novotný.

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist