Pouze Steve Jenkner patri mezi svetovou spicku

Nemecti piloti (a pilotka) s vyjimkou Steve Jenknera a Alexe Hofmanna nesplnili v sezone 2003 ocekavani svych fanousku

Chuda bilance stabilnich nemeckych jezdcu - jen Steve Jenkner vlastne nezklamal !
Pokud se podivame z pohledu nemeckeho motocykloveho Grand-Prix-Sportu na prave skoncene MS, tak muzeme konstatovat, ze pouze jezdec ve tride do 125 ccm, tedy Steve Jenkner, splnil ocekavani do neho vkladana. Ve tride ctvrtlitru pak zklamal jak Dirk Heidolf, tak i Katja Poensgenova, nebot jejich vysledky a to uz ve druhem roce ucasti MS byly na velmi nizke urovni.
Naopak novacek GP, Chris Gemmel se s novymi podminkami vyporadal bez vaznejsich problemu.
Hvezdnym dnem Steve Jenknera byla rozhodne sobota 28. cervna v Assenu. 27-lety "Sasik" se konecne pri svem 98. pokusu dockal prvniho vitezstvi sve kariery. V prubeznem poradi MS byl tak jezdec na Aprilii na druhem miste. Ale ctyri vypadky po sobe pohrbily jeho sny o ziskani titulu mistra sveta.
"Mel jsem take hodne smuly, ale pristi rok zautocim znovu na kralovskou korunu. To je muj cil a letos jsem videl, ze to je v podstatne mozne !"
A jelikoz se v zaveru rozloucil se sezonou ziskem tretiho, respektive druheho mista v poslednich dvou zavodech a tim nakonec ukoncil MS jako sesty, neni tento cil rozhodne utopicky.
Katja Poensgenova nikoho nepresvedcila
Comeback Katji Poensgenove nebyl zrovna presvedcivy. Jezdkyne na Dark Dog Honde se celkem trikrate ze 16-ti pokusu do zavodu vubec nekvalifikovala, trikrate nestartovala pro zraneni a z jinych duvodu a trikrate byla po padu vyrazena ze zavodu. Z ocekavanych mistrovskych bodu nebylo vubec nic, nejlepsim jejim umistenim bylo dvakrat 17. misto a to v Barcelone a v Sepangu. Pritom Katja hned ve svem prvnim roce mezi muzskou elitou GP dokazala pri italske Grand Prix v Mugellu za 14. misto bodovat 2 body.
Vykon Dirka Heidolfa byl podprumerny
Protoze vykon a vysledky Dirka Heidolfa v jeho druhem roce vystoupeni v GP byly podprumerne, lze jen tezko predpokladat, ze to bude stacit k prodlouzeni smlouvy ve stavajicim tymu, tedy v Aprilia - Germany. Sam sef tohoto tymu, Dietert Stappert rika o setrvani stavajiciho pilota, ze se jeho sance pohybuji na 50 ku 50. Heidolf se dostal celkove na slabych 26 bodu a tak prakticky pouze doma na Sachsenringu a potom v zaveru sezony se prezentoval stabilnimi vysledky okolo 12. mista.
Jezdec Hondy Christian Gemmel vyborne zacal
Pilot Kiefer Castrol Honda tymu Christian Gemmel zacal ve sve prvni GP sezone kolem desateho mista, pozdeji sice ztratil trochu pudu pod nohama, presto se vsak dostal na 22 bodu v celkovem souctu. Jeho cil vsak zustava jasny: "Jednou budu mistrem sveta."
Mile prekvapeni zato zpusobili Max Neukirchner a predevsim Alex Hofmann
Pri svem startu jako jezdec s divokou kartou prekvapil Max Neukirchner, kdyz hned dokazal napoprve bodovat. Ale jestli to bude stacit k pravidelnemu startu v MS 2004, to se zatim pochopitelne nevi.
A Alex Hofmann splnil svoji ulohu ve svych peti startech s divokou kartou ke vseobecne spokojenosti. Jako testovaci jezdec Kawasaki ziskal celkem 8 bodu (a to je dvakrate vic, nez stabilni jezdec Andrew Pitt) a za to Alex byl po zasluze odmenen fixni smlouvou pro pristi rok. Bude prvnim Nemcem, ktery od vzniku MotoGP pojede kompletni sezonu teto prestizni kralovske kubatury od jejiho vzniku v roce 2002.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist