Ponsovi jezdci v dobré náladě

Max Biaggi a Tohru Ukawa mají po brněnských testech velké plány do sachsenringského závodu.

V dobré náladě přijíždí na okruh Sachsenring také tým Camel Pramac Honda Pons se svými jezdci Maxem Biaggim a Tohru Ukawou. Po vítězství Biaggiho v Doningtonu, vyléčení zranění Ukawy ze stejného okruhu a po úspěšných výsledcích při testování na našem okruhu v Brně, chtějí dosáhnout oba jezdci výraznějších úspěchů před blížící se letní přestávkou.
"Sachsenring sice není pro většinu populární okruh a zatímco není tak pěkný a je krátký, jistě je zábavný. Je to spíš taková bobová dráha," hodnotí východoněmecký okruh Ital Max Biaggi. "Protože musíte vložit hodně síly na malém prostoru, je tento okruh velmi, fyzicky náročný. Je to demonstrované tím, že šestý rychlostní stupeň zařadíte jen na konci cílové rovinky a někdy ani tam ne. Na tak úzkém okruhu je i předjíždění velice složité vzhledem k manévrovatelnosti stroje, zvláště na začátku závodu, s plnou nádrží paliva. Na začátku tréninku se budu muset velmi soustředit na nalezení optimálního nastavení. Po Anglii jsem absolvoval dvoudenní testování v Brně, které bylo velmi pozitivní. Zde se však o poznatky z tohoto testování nemohu opírat, protože toto je velmi odlišný okruh. Budu zde muset jako základ použít nastavení z Doningtonu."
Japonský jezdec Tohru Ukawa je již po havárii v prvním kole doningtonského závodu připravený plně zasáhnout do této Grand Prix. Potkává ho tak prakticky stejný osud jako v loňském roce, kdy po těžké havárii přijel do Německa opět načerpat svou důvěru na motocyklu Honda RCV 211V.
"Poté co jsem havaroval a zranil jsem se v loňském roce na okruhu Donington, přijel jsem na Sachsenring a dokončil závod na třetím místě, i když jsem nebyl fyzicky nejlépe připravený," vzpomíná japonský jezdec. "Musím připustit, že mi hodně pomohla srážka Barrose a Jacqua na konci závodu, ale stejně mi to zanechalo v paměti dobré vzpomínky. Tento rok je podobná situace a já doufám, že skončí přinejmenším stejně jako v loňském roce. Nemám tento okruh moc rád, je to neustále zrychlování a brždění. Je to však pro mě velmi důležitý závod, protože to je začátek druhé poloviny sezóny."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist