Pohár FMS AČR pokračoval v Maďarsku

Po premiéře nového Poháru FMS AČR na okruhu Slovakia Ring, pokračoval tento šampionát, pořádaný ve spolupráci mezi FMS AČR a agenturou AMBOSELI Racing, druhým podnikem na maďarském okruhu Pannoniaring. Na startovní listině nechyběla jména jezdců z České republiky, ale také Rakouska, Německa a Slovinska.

Důležitým základem pro každý motocyklový závod je postavení na startovním roštu. O toto postavení se bojuje v kvalifikačních trénincích a v Poháru FMS AČR tomu není jinak. Ve dvou kvalifikačních trénincích na závod v Maďarsku byl nejrychlejší Jan Halbich, kterého v první startovní řadě doplnil Václav Rumlena z Mariánských Lázní, Thomas Hainthaler z Německa a Slovinec Simon Kuhar.
Startovní manévr nejlépe zvládl německý jezdec, který se také ujal vedení. Naopak z pole position startující Jan Halbich tentokrát neodstartoval nejlépe, ale svou dravou jízdou se rychle dostával kupředu. Již na výjezdu ze druhé zatáčky předjel Vaška Rumlenu a chystal se zaútočit i na vedoucího Němce, kterého také v závěru prvního kola předjel. Od té doby kraloval závodu. Na rozpáleném asfaltu dokázal zajet výborný čas 1:56,087 a postupně si vybudovat náskok na vedoucí pozici. V posledním kole měl na Hainthalera již dvacet sekund k dobru, nicméně stejně jako na Slovakiaringu, tak i tentokrát mladý český závodník zvolil se svým týmem předčasné ukončení závodu a ponechání tak souboje o vítězství jiným jezdcům.
Z boje o druhou pozici se tak stal boj o vítězství. Na tomto druhém místě jezdil Thomas Hainthaler, který si neustále držel třetího Václava Rumlenu v dostatečném, třísekundovém odstupu. Tento odstup nakonec německý závodník přivezl až do cíle. „Podařil se mi start, do první zatáčky jsem najížděl na prvním místě, ale nedělal jsem si iluze, že na něm zůstanu až do cíle. Nakonec si přece vezu domů krásný pohár za vítězství a již dnes mohu potvrdit, že pokud budu mít čas, tak se rád opět tohoto závodu zúčastním,“ prohlásil v cíli spokojený Thomas Hainthaler.

Na druhém místě skončil Václav Rumlena, který si tak udržel pozici lídra průběžné klasifikace. „Byla to zábava. Snažil jsem se Thomase dojet, ale dnes to prostě nešlo. Těším se na odvetu do Mostu,“ ukázal Vašek Rumlena svého závodního ducha. Na pódium se dostal také třetí Simon Kuhar, který byl spokojen nejen se svým umístěním, ale i s dosaženým časem na kolo 1:59,589.
Třetí závod se pojede opět v rámci agenturního ježdění AMBOSELI Racing, a to dne 13. srpna na Autodromu Most.

Pohár FMS AČR – Pannonia-Ring (HUN)

Open 600
1. Antonín Karásek (CZE, Yamaha) 10 kol / 21:25,738

Open 1000
1. Thomas Hainthaler (GER, Suzuki) 10 kol / 19:53,982
2. Václav Rumlena (CZE, BMW) +3,445
3. Simon Kuhar (SLO, BMW) +20,630
4. Dominik Pichler (AUT, Yamaha) +52,453
5. Christian Wiesinger-Mayr (AUT, BMW) +53,030

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist