Podzimní soustředění silničářské juniorské reprezentace v Jiníne 2017

Během právě uplynulého posledního listopadového víkendu proběhl tradiční podzimní reprezentační sraz juniorské silničářské reprezentace v offroadovém areálu v Jiníně. Jako tradičně byli pozvaní především naši nejlepší juniorští jezdci napříč kategoriemi a šampionáty od minibiků až po kategorii Moto3. Navíc se také zúčastnil mladý nadějný český motardista, teprve devítiletý Jenda Ulman. O trenérské a organizační zajištění se postaral Ondřej Honzák, Jan Němec a nově také především na offroadové disciplíny Pavel Kejmar. Fotky během celého víkendu pořizoval Vojta Vaněk a o zdravou výživu se starala výživová poradkyně Irena Honzáková.

Celý program soustředění byl pojat jako modelové tréninkové jednotky vhodné právě pro nastávající zimní přípravu, a tak se celého programu účastnili také rodiče. Vše šlo podle osvědčené metody od základních dovedností ke složitějším, takže jsme začali v tělocvičně, kde jsme ověřili pohyblivost, rychlostní schopnosti, obratnost a v neposlední řadě také rovnováhu na nejrůznějších cvičebních pomůckách. Pokračovali jsme na kole, kde šlo opět především o rovnováhu na dvou kolech, schopnost koordinace těla a také o odvahu například při sjezdech. Na závěr ještě proběhl krátký závod na kolech jako test vytrvalosti jednotlivých pilotů, při němž si někteří sáhli opravdu skoro až na dno, a tak to má být. Sobotní večer ještě zpestřila přednáška o důležitosti bílkovin při vývinu mladého sportovce.

Jako poslední tréninkový blok byl na programu trénink na motokrosových motorkách, kde šlo opět o rovnováhu, koordinaci těla, a ještě navíc se k tomu přidal plyn a spojka, v porovnání s kolem. Začali jsme základní technikou projíždění zatáček při pilování takzvaných osmiček, dále jsme pak vyzkoušeli brzdy, starty a na závěr jednoduchou dráhu spíše ve stylu enduro. Na úplný závěr si jezdci mohli vyzkoušet dětský MX okruh. Myslím, že všem se především velice líbila neděle a většině jezdců ani nevadilo, že na teploměru byli pouhé tři stupně nad nulou, ba naopak z dětské dráhy jsme museli většinu skoro vyhánět.

I přes pár omluvenek jsme letos měli účast hojnou, a tak si všichni společně mohli zatrénovat v následující sestavě, řazeno dle věku:

  • Oliver König
  • David Kubáň
  • Ondřej Vostatek
  • Miloslav Hřava
  • Petr Trsek
  • Jakub Gurecký
  • Ondřej Honzák
  • Jonáš Kocourek
  • Filip Novotný
  • Jan Ulman

Na závěr bychom rádi poděkovali Erichu Pourovi za výborně připravený areál ERWO MX klubu Jinín, Autoklubu České republiky za finanční podporu Mini Racing – skútr klubu v AČR, který se snaží starat o naše juniorské naděje a také všem zúčastněným rodičům, díky kterým vše mohlo proběhnout ve velice příjemné a kolegiální atmosféře.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1.5 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Courier přispěl 0.5 Kč
motobikes přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist