Podivin Manuel Poggiali

Mistr sveta kubatury 250 ccm se chvilemi chova jako podivin a take jeho letosni vysledky jsou jako na houpacce.

Podivin Manuel Poggiali
Když vyhral Manuel Poggiali v Imole 1998 svou první Grand Prix, byl stary pouze 15 let. A dodnes je nejmladsim vitezem zavodu této motocyklove serie vsech dob.
Když vyhral v roce 2001 na motocyklu Gilera mistrovstvi světa kubatury 125 ccm, tak ho konstrukter Gilery Harald Bartol oznacil jako „nejlepsihojezdce této tridy všech dob“.
Když vyhral v sezone 2003 hned ve svém prvnim roce mistrovstvi světa kubatury 250 ccm, tak se mu podaril husarsky kousek, který se predtim povedl pouzeTetsuyovi Haradovi a naopak se nepodaril jeho krajanum, at uz se jmenovali Biaggi, Capirossi, Rossi ci Melandri.
Momentalne vypada jako absolutne „vyhorely“, když mu trvalo celych devět mesicu, aby opet vyhral závod Grand Prix.
Uz dva roky drzi prisnou dietu. Vazi každý platek salatu, jeho oci jsou vpadle hluboko do lebky. Mezitim je viden, jak uz rano při teplotach 25 stupnu Celsia vybiha oblecen v prosivane bunde k rannimu behu.
Co je však zajimave ? Hospitality tymu Aprilia navstevuje pouze zadnim vchodem a vyhyba se v ni kazde spolecnosti. Z jeho nejblizsiho okoli jsou potom ke slyseni takove pozoruhodnosti, jako ze: „Není rozhodne vyjimkou, ze v 7 hodin rano navstivi box sve staje a tajne sehna s krizem svůj motocykl.“, nechal se slyset jeden z clenu tymu MS Aprilia.
V rozhovorech s novinari jedna mistr světa velmi introvertne, a také pusobi tajuplne. Ani „otec“ Rossano Brazzi dosud nenasel pristup ke svemu sverenci.
Jeho zavodnicke kvality před Riem byly opravdu na povazenou. V prubezne klasifikaci nebyl v Top – Ten, naopak spadl v Jerezu hned v prvnim kole, v Le Mans pak ve druhem. V Barcelone poslal k zemi jak sebe, tak i Rolfa. A v Assenu bojoval s privatnimi jezdci o sedmou pozici !
Prinese vitezstvi v Riu konecne obrat a trvaly navrat formy tohoho vyjimecneho talentu tam, kam patri ? Na to si budeme muset pockat minimalne do Nemecka ci Anglie.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist