Philip Island - testy MotoGP (4)

Kawasaki a Suzuki testovaly na Phillip Islandu, kde vystřídaly Hondu, Yamahu, Aprilii a Ducati.

Několik dnů po odjezdu továren Honda, Yamaha, Ducati a Aprilia, nastoupli na australský okruh Phillip Island i jezdci továren Suzuki a Kawasaki. Zatímco Suzuki již tradičně podrobnosti o testech Kennyho Robertse, jehož doplnil namísto zraněného Johna Hopkinse španělský jezdec Gregorio Lavilla, neuvolnila, továrna Kawasaki vydala o svém testování podrobnou tiskovou zprávu, ve které přibližuje dnešní snažení Alexe Hofmanna a Shinyi Nakana.
Ihned po ranním nastoupení přišla první problémová situace na japonského Jezdce Shinyu Nakana, který se dnes celkem třikrát střetl s mořským rackem, kterých je v po celém ostrově plno. I přes tyto nepříjemné kolize dokázal zajet Nakano nejlepší čas 1:33,3278 (78 kol).
"Mořští racci jsou zde velký problém," komentoval dnešní testování Shinya Nakano. "Můžete je vidět ihned po svém příjezdu. Na motocyklu se zde pohybujete tak rychle, že nemáte šanci se jim vyhnout. Vše co můžete učinit je schovat se za plexi a hodně se držet řidítek. Phillip Island je rychlý okruh, je na něm vždy množství legrace. Opravdu rád zde závodím a testuji. Velmi důležitá je na tomto vysokorychlostním okruhu přilnavost pneumatik. Toto je můj třetí test na ZX-RR a již se na tomto motocyklu cítím hodně jistější. Dnes jsme testovali různé nastavení podvozku, zítra se zaměřím více na pneumatiky pro kvalifikaci. Doufám, že to taky přinese zlepšení času."
Zatímco Nakano přicestoval k tomuto testování ze svého japonského domova, německý jezdec Alex Hofmann po testech v Sepangu cestoval rovnou do Austrálie, kde si užíval zasloužené dovolené na písčitých mořských plážích.
"Dnes jsem začal na nastavení ze Sepangu, ale dopředu jsem věděl, že budu muset udělat několik změn," říkal Alex Hofmann, který byl o 0,2 sekundy pomalejší než jeho týmový kolega. "Neměl jsem tolik důvěry do zadního kola, a snad právě proto jsem s tím trochu bojoval. Dnes odpoledne jsme ovšem učinili několik změn a hned jsem získal větší důvěru. Nyní věřím tomu, že zítra se mohu s novými pneumatikami hodně zlepšit," uzavřel Hofmann, který dnes zajel nejrychlejší kolo za 1:33,56 (82 kol).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist