Petronas FP1 bude v prodeji

Motocykl Petronas FP1 dokončil homologaci tím, že doplnil vyrobené kusy na požadovaných 150, z nichž se sto dostane do prodeje k zákazníkům.

Motocykl Petronas FP1 splnil konečně požadavky FIM, když výrobce představil doma v malajsijském Kuala Lumpuru kolekci 75. motocyklů, které doplnili již dříve představené stroje, které ve stejném množství byly vyrobené ve Velké Británii.
Slavnotního defile se zúčastnili vedle představitelů Petronasu také malajsijský Ministr mládeže a sportu pan Dato´ Hishammuddin Tun Hussein a vlastník superbikového týmu tohoto výrobce pan Carl Fogarty. Celkovou výrobou 150. kusů tohoto motocyklu splnil Petronas požadavky FIM na homologaci pro závody World Superbike.
Již v březnu tohoto roku byly představené první stroje Petronas vyrobené v Británii, které byly nutné pro vystavení homologačního osvědčení. Druhá, stejně početná skupina byla tedy nyní doplněná v Malajsii. Rovných 100 motocyklů bude nyní dodáno do prodejní sítě a budou nabídnuté k prodeji v ceně 45 000,- USD. Prodej zákazníkům by měl být zahájený v březnu příštího roku.
"Nepochybuji, že to bude nejkrásnější motocykl," řekl v Kuala Lumpuru legendární Carl Fogarty. Jsem velmi pyšný, že jsem spojený s motocyklem FP1. Je to první silniční motocykl, který je vytvořen po předchozí závodní zkušenosti. Motocykl tvořený podle závodního stroje je spojením špičkové technologie, elegance a nových standardů."
Prototyp motoru navrženého společnostmi Sauber Petronas Engineering AG prošel velkým vývojovým programem formulového oddělení a přes dvoulitrový motor pro automobily, motor pro závody MotoGP, se nakonec dostal až do superbikového motocyklu. Motocykl bude v prodejnách k dostání ve třech barvách - klasické barvě závodního týmu Foggy Petronas Racing, tedy léčivě zelené, dále exotické černé a mlhavě šedé.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist