Pedrosa málem nedojel

Dani Pedrosa málem nedokončil poslední závod Grand Prix třídy 125 ccm, když ho přestal poslouchat motor jeho Hondy.

Vedoucí jezdec celkové klasifikace šampionátu Grand Prix 125 ccm Daniel Pedrosa ze Španělska startoval do závodu v brazilaském Riu z Pole Position, přesto po špatném úvodu projížděl cílem prvního kola až na dvanáctém místě. Pak sice zajel několik nejrychlejších kol, ale jeho snaha o pódiové umístnění skončila v cíli "až" čtvrtým místem poté, co ho zradil výkon jeho motoru Honda.
"Jsem tímto čtvrtým místem velmi zklamaný," říkal jezdec po dojezdu do cíle závodu. "Měl jsem špatný start, ale motocykl pracoval dokonale. Měl jsem na stroji dobrý pocit, pracoval dobře v zatáčkách. Čtyři kola před cílem se však začal motocykl chovat velmi podivně, jakoby měl problém s palivem. Nemohl jsem pořádně otevřít plyn. Tyto problémy byly stále horší. Jsem zklamaný, protože vím, že jsem mohl vyhrát."
I přes tyto problémy byl osud k Pedrosovi laskavý, když si španělský jezdec zlepšil svou pozici na čele šampionátu, kde má nyní 188 bodů a tady o 42 více než druhý Stefano Perugini, který dokončil závod až za Pedrosou.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist