PČR - Volná 250-600 a přes 600

Poslední víkend v Mostě se také jely dva závody volných tříd. Zprávu o těchto závodech naleznete v tomto článku.

Volná 250 - 600
Vynikající podívanou předvedli v neděli divákům, kteří i přes neustálé protahování zůstali na diváckém svahu okruhu v Mostě, jezdci Přeboru Volné třídy 250 – 600 ccm. Zejména souboj o vítězství, do kterého se zapojilo několik jezdců, měl velmi výbornou kvalitu.
V úvodních kolech hrál prim německý jezdec Oskar Grosser a Slovák Vladimír Ruža, které skvěle doplňoval zejména Marek Fischer. Start a úvodní kola nevyšly vítězi úvodního závodu této třídy Františkovi Loučkovi, který se však postupně k vedoucí trojici přibližoval. Po polovině závodu se na čele vytvořila vedoucí dvojice v podobě Ruži a Fischera, zatímco Němec Grosser začal ztrácet metr po metru. Již se zdálo, že o vítězství se poperou Ruža s Fischerem, jenže naprosto vynikající jízdou dokázal Frankie Loučka nejen zlikvidovat svou ztrátu, ale v posledním kole i předjet oba soupeře.
Z vítězství se tedy zcela zaslouženě radoval František Loučka, který o 0,256 sekundy porazil Vladimíra Ružu a o 0,839 sekundy Marka Fischera. Na čtvrtém místě dokončil závod již s odstupem několika desítek metrů Němec Grosser. Páté místo se stalo kořistí Ondřeje Krále, kterého s osmisekundovou ztrátou následoval šestý Jan Pavlíček. Sedmé místo si po týdnu zopakoval po osamoceném závodě Jiří Kruml. Lubomír Brusch dokončil závod na osmém místě, když devátého Luďka Floriana porazil o pouhých 0,173 sekundy. S mírnou ztrátou za touto dvojicí uzavřel nejlepší desítku Petr Daus.
Za pozornost stojí patnáctá pozice, kterou bezpečně získala poprvé bodující žena. Touto ženou byla Jitka Formánková, která si velmi působivým výkonem dojela pro svůj první bod, když za svými zády zanechala dalších šest mužů.
V celkovém hodnocení Volné třídy 250 – 600 ccm je na prvním místě stále slovenský jezdec Vladimír Ruža (65 bodů), na kterého však nyní ztrácí František Loučka (63) již pouhé dva body. Třetím v pořadí je Marek Fischer (45), kterého následuje čtvrtý Ondřej Král (31) a pátý Jiří Kruml (29).
Volná přes 600
Již tak dost natažený program nedělního dne dostal poslední trhlinu hned po startu třídy litrových motocyklů. Zde došlo k vážné kolizi dvou jezdců v cílové zatáčce, kdy se jeden stroj dokonce vzňal. Následovalo přerušení a další odklad závodu, jenž se nakonec startoval až pět minut po půl osmé večer.
Závod, který byl sprintem na devět kol, se stal kořistí Miloše Čiháka, jenž se nakonec radoval po napínavém souboji vedoucí skupiny. Obrovskou bitvu, která doprovodila vítěznou trojici jezdců pouhým půlsekundovým rozdílem v cíli, ukončil na druhém místě Marek Káňa, jenž dokázal odsunout na třetí pozici Petra Čermáka. Kamil Holan se letos poprvé musel smířit s pozicí až za stupni vítězů, když cílem projížděl se ztrátou 5,865 jako čtvrtý. Pátou pozici vybojoval Petr Sebrein, jenž však přivezl svůj stroj Ducati do cíle již s větším odstupem (+24,032). Šestou pozicí se mohl pyšnit Martin Vondrouš, jenž v úvodu závodu jezdil poblíž nejrychlejších jezdců, chyba ho sice stála několik sekund, přesto může být nakonec s dosaženým výsledkem spokojený. Sedmé místo si vybojoval se svou Aprilii Robert Fiala, který zanechal daleko za svými zády osmého Michala Dokoupila. Desítku nejlepších uzavřeli devátý Marek Dolejš a desátý David Valenta.
V celkovém pořadí je na čele Přeboru Volné přes 600 ccm stále Kamil Holan (54), vítěz úvodního a nyní i prozatím posledního závodu Miloš Čihák (50) je se ztrátou čtyř bodů na druhém místě. Třetí je po dvou druhých místech Marek Káňa (40), jenž drží za svými zády Petry Čermáka (36) a Sebreina (27).
Supermono
O závodě této třídy si můžete na jiném místě těchto stránek přečíst samostatnou reportáž. Výsledky přeborových závodů, konaných 11. 7 v Mostě
Celkové pořadí Přeboru ČR

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist