PČR Hungaroring - ostatní třídy

Výsledky přeborových tříd České republiky naleznete v tomto článku.

Volná třída
Závod kategorie Volná do 600 a Volná nad 600 byl spojen s národním šampionátem Amatör Kupa. Vedle maďarských amatérů se tak představil i početný zástup našich borců, kteří se věnují silničnímu závodění. Nutno dodat, že naši jezdci nehráli v závodě žádnou vedlejší roli.
V závodě zvítězil domácí Attila Soltész na skvěle připravené Yamaze YZF R1, ale již na druhém místě přijel do cíle vítěz našeho Přeboru Volná nad 600 Miloš Čihák, který projel cílovou čárou o 3,074 sekundy později než vítězný Soltész. Čihák si vedle druhého místa celkově a prvního mezi našimi litrovými amatéry připsal i vítězství v kvalifikaci, kde dokázal všechny soupeře odsunou za svá záda. Další místa patřila domácím borcům v pořadí třetí János Bognár a čtvrtý Róbert Kocsis, který jen těsně odsunul na páté místo našeho Petra Čermáka. Šestý, ale třetí v hodnocení našeho přeboru, skončil Kamil Holán. Sedmou pozici vybojoval další Maďar Miklós Szabo před svým krajanem Ádámem Löveyem. Desítku nejlepších uzavřeli naši v podobě devátého Františka Loučky a desátého Luďka Vicheru.
125 ccm Sportproduction:
Desítky tisíc vložených do svého strojového parku proměnil ve vítězství v závodě Alpe Adria Cupu třídy 125 SP domácí borec Ádám Aszalós, který na osychající trati ujížděl celý závod vstříc nejen obrovskému náskoku, ale především vstříc nejvyššímu stupínku na prvním nedělním pódiu. S neuvěřitelným odstupem 1:07,432 minuty dorazil do cíle jako druhý italský jezdec Andrea Fara, zatímco třetí Maďar Dávid Juhász ztrácel na vítěze 1:11,854 minuty.
Na dalších místech se objevily známé, žlutozelené barvy jezdců týmu Finnex Racing Team, kteří obsadili kompletní pódium v hodnocení českého Přeboru 125 SP. Čtvrtý celkově skončil Milan Hercík (+2:16,556), pátý Radek Chlíbek (+2:21,168) a šestý Josef Chlíbek (+2,21,811). Sedmé místo si připsal další český jezdec, kterým byl Tomáš Průdek, za kterým dokončil závod Chorvat Mislav Perkusic. Posledním jezdcem s plným počtem kol byl na deváté pozici náš Petr Kolář, zatímco desátý Slovák Michal Puškar jr. měl již kolečko ztráty.
Z našich reprezentantů se v tomto závodě ještě představili nakonec jedenáctý Radek Lamich, který o 0,141 sekundy odsunul na dvanácté místo Rudu Nováka, jenž si stěžoval na pneumatiky (nastoupil na suchých, když mokré neměl).
250 ccm Sportproduction:
Tato třída v naší zemi nemá v posledních letech zastoupení a nejinak tomu bylo i na Hungaroringu. Proto se podívejme pouze ve stručnosti na výsledek hodnocení závodu, jenž byl spojen se závodem třídy 250 GP.
Do závodu nastoupili čtyři jezdci s motocyklem specifikace SP, z nichž jeden závod nedokončil. Vítězem se stal Ital Olmo Spigario před svým krajanem Claudio Pintem. Třetí dokončil závod Chorvat Davor Barukcic.
Supermono:
O závodě této třídy přineseme samostatný referát, zpracovaný našim spolupracovníkem „Rejmondem“.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist