Pannonia-Ring nabídl plný startovní rošt

Celkem 41 jezdců bojovalo o body ve třetím závodě Motohouse Cup Powered by AMBOSELI Racing, který se o víkendu jel na okruhu Pannonia-Ring.

Velmi nádherné počasí s teplotami přesahujícími 25°C přivítalo účastníky třetího závodu Motohouse Cup Powered by AMBOSELI Racing, který se o uplynulém víkendu jel na maďarském okruhu Pannonia-Ring. Na programu byl opět společný závod pro kategorií Open 600 a Open 1000. Obě kategorie měly samozřejmě samostatné vyhlášení trojice nejlepších, a to v případě slabších šestistovek jak celkově, tak i v hodnocení pouze českých a slovenských jezdců.

Na okruhu Pannonia-Ring pokračoval trend zaznamenaný z prvních dvou podniků v Brně a Slovakiaringu, tedy zvyšující se zájem jezdců o Motohouse Cup. To se projevilo na samotné jezdecké účasti, když sítem kvalifikačních tréninku se pokusilo projít 18 jezdců kategorie 600 a 23 v silnějších tisícovkách. Do společného závodu opět jako první odstartovali jezdci na silnějších strojích, zatímco jejich kolegové na šestistovkách startovali s dvacetisekundovým odstupem.

Nejrychlejším jezdcem v kvalifikacích byl pilot pořádajícího Amboseli Racing Teamu Jan Halbich, který se také po startu z pole position ujal vedení. Na čele závodu si neustále zvyšoval náskok. Během osmi kol, které Honza objel, si vytvořil třicetisekundový odstup na druhého Václava Rumlenu, k čemuž mu pomohlo i nejrychlejší kolo závodu 1:55,738. Dle plánu týmu Honza po osmém kole zajel do boxu ke svým mechanikům a uvolnil tak cestu k vítězství jinému jezdci. Tímto jezdcem byl právě Vašek Rumlena, který stejně jako Honza Halbich jel od prvního kola osamocen a po deseti kolech závodu projel cílem s náskokem 25 sekund na druhého Lukáše Šebestu. „Je to super, jsem rád, že jsem vyhrál i třetí závod Motohouse Cupu. V závěru jsem již zvolnil, protože mne ještě ten den čekal další závod a ve velkém vedru, které v sobotu panovalo, síly rychle ubývaly,“ poznamenal spokojený Rumlena.

Oproti předchozímu závodu, ve kterém Lukáš Šebesta bojoval až do cíle s Richardem Balcarem, absolvoval tentokrát jezdec na bílé Hondě CBR 1000RR osamocenou cestu ke druhému místu. Lukáš již ve druhém kole předjel Zbyňka Čecha a od té doby si neustále zvyšoval náskok nad černou Čechovou Yamahou. Ta nakonec svého jezdce dovezla na třetím místě. „Dobře jsem si zazávodil. Motorka mi konečně funguje tak, jak by měla. Jen mě mrzí, že jsem se nemohl zúčastnit závodu na Slovakiaringu, ale rád přijedu na další závody Motohouse Cupu,“ prohlásil po závodě Zbyněk Čech, kterého v cíli následoval čtvrtý Jakub Vodvařka, zatímco pětici nejlepších uzavřel Tomáš Kavalír.

V závodě kategorie Open 600 se zpočátku o vedení přetahovali Rakušan Stefan Lauda se Slovinkou Mancou Katrasnikovou. Nicméně po třech kolech bylo jasné, kdo se stane vítězem. „Udělal jsem si náskok a ten si udržoval až do cíle, bylo to ale velmi náročné, deset kol v tomhle vedru hodně prověří každého jezdce,“ deklaroval při vyhlášení vítězů jezdec pyšnící se legendárním příjmením, tedy Stefan Lauda.

Na druhém místě projela cílem Manca Katrasniková, nicméně na dalších místech to již byli naši jezdci Milan Murgaš a Jaromír Chlup, kteří si to rozdali o třetí místo celkové klasifikace slabší kategorie. Slovák Murgaš si vytvořil drobný náskok, ale možná i díky dojíždění o kolo pomalejších jezdců projel nakonec cílem pouze o 1,488 sekundy před Jaromírem Chlupem. Páté místo vybojovala Němka Daniela Weingartner, zatímco šestý skončil náš Tonda Karásek.

Zbývá doplnit průběžné pořadí obou kategorií. Ve slabších šestistovkách je na průběžné první pozici Milan Murgaš, který ve třech závodech nasbíral 57 bodů. Druhý je Radek Průša, na jehož kontě je 45 bodů. Trojici nejlepších doplňuje Antonín Karásek, který má bodů 39. Mezi jezdci litrové kategorie je na tom nejlépe Vašek Rumlena, který má 81 bodů a bezpečný náskok na druhého Lukáše Šebestu, ne jehož kontě je rovných 40 bodů. Třetí pozici drží Kuba Vodvařka s 35 body.

Další kolo Motohouse Cupu proběhne na severočeském Autodromu Most, kde se bude závodit ve dnech 12. až 14. srpna 2013.

Motohouse Cup powered by AMBOSELI – Pannonia-Ring

Kategorie 600 ccm
1. Stefan Lauda (AUT, Yamaha) 10 kol / 21:29,772
2. Manca Katrasnik (SLO, Suzuki) +15,478
3. Milan Murgaš (SVK, Yamaha) +21,230
4. Jaromír Chlup (CZE, Kawasaki) +22,718
5. Daniela Weingartner (GER, Yamaha) +33,015
6. Antonín Karásek (CZE, Yamaha) +33,379
7. Mauro Barbisan (ITA, Yamaha) +1:32,658 (jump start = pen. 30 sec)
8. Michael Ebertzeder (GER, Yamaha) -1 kolo
9. Mario Vlček (CZE, Yamaha) -1 kolo
10. Radek Průša (CZE, Yamaha) -1 kolo

Kategorie 1000 ccm
1. Václav Rumlena (CZE, BMW) 10 kol / 20:24,288
2. Lukáš Šebesta (CZE, Honda) +25,380
3. Zbyněk Čech (CZE, Yamaha) +38,572
4. Jakub Vodvařka (CZE, Kawasaki) +56,218
5. Tomáš Kavalír (CZE, Honda) +1:19,502
6. Zdeněk Majer (CZE, Kawasaki) +1:19,542
7. Georg Moser (AUT, BMW) +1:29,857
8. Václav Vlasák (CZE, KTM) -1 kolo
9. David Chmelař (CZE, Kawasaki) -1 kolo
10. Lenka Viktorová (CZE, Honda) -1 kolo
11. Petr Jelínek (CZE, Yamaha) -1 kolo
12. Petr Chmelař (CZE, Kawasaki) -1 kolo

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist