ONK: Matěj Smrž vyhrál v Assenu

Český jezdec Matěj Smrž jezdící za německý tým Inghart Racing vyhrál úvodní závod superbikového šampionátu Holandska na okruhu v Assenu.

Český jezdec Matěj Smrž s motocyklem Honda německého týmu Inghart Racing vyhrál úvodní závod nizozemského šampionátu superbiků v Assenu. Mladší bratr našeho úspěšného jezdce superbikového světového šampionátu Jakuba Smrže se dostal do čela závodu ve třetím kole, a vyhrál ho s náskokem 5,445 sekund před domácími jezdci Peterem Politiekem (Suzuki) a o 5,704 sekundy před Danny de Boerem (Honda). Teprve čtvrtý pak byl v cíli úřadující holandský mistr Gareth Jones (+ 6,710 - Honda). 


Závod samotný se jel na pouhých 13 kol, neboť závodu předcházely protesty některých jezdců a start byl tak posunut, dokud se protesty nevyřešily a musel být proto zkrácen.

Do závodu nejlépe odstartoval právě Gareth Jones sledován Arie Vosem a Peterem Politiekem. Matěj Smrž byl po prvním kole na místě čtvrtém. Ovšem ve třetím kole se Smrž dostal do čela závodu a vítězství v úvodním závodě nizozemského šampionátu si už nenechal ujít. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist