Ondřej Vostatek poprvé testoval Pre Moto3 a Moto4

Jako čerstvě jedenáctiletý se Ondřej Vostatek zúčastnil ve dnech 29. – 30. srpna 2015 na Panonia Ringu akce Honda Day, kde poprvé mohl otestovat svůj nový motocykl Moriwaki MD 250 a o pár dní později 2. září poprvé otestoval také motocykl Moto 4 Beon v novém španělském týmu HMA LLinsual.

Nový motocykl jen vybalený z krabice, se sériovým nastavením a originálním převodem, měl Ondra za úkol hlavně zajet. Zároveň se musel přeorientovat ze dvoutaktu na čtyřtakt, na kterém jezdil ve španělském CEVu. Již ve druhém tréninku Ondra překvapil tím, že si rychle zvykl na nový motocykl a zajížděl lepší časy než starší jezdci v kategorii Stock 250 při závodech podniku Alpe Adria.

Ve Španělsku Ondra využil nabídky týmu HMA LLinsual a absolvoval test nového motocyklu Moto 4 Beon (150 ccm), na kterém se zúčastní posledních dvou závodů CEV. Nově postavený motocykl bylo potřeba vyzkoušet a hlavním cílem bylo zachytit případné technické problémy a připravit ho pro poslední dva závody.

Testování obou motocyklů je zároveň i dalším krokem v Ondrově kariéře a začátkem přípravy na další sezónu 2016, tentokrát už naplno ve světě velkých motorek.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist