Ondřej Honzák poprvé v Barceloně a na bodech

RFME CEV – O víkendu 27.-28. května 2017 se odehrál v pořadí druhý závod španělského mistrovství CEV. Tentokrát se závodilo na okruhu Catalunya v Montmeló, předměstí Barcelony. Na tomto okruhu jsme byli poprvé, takže jsme byli zvědaví jak si Ondra poradí s novým okruhem v ostré španělské konkurenci.

Hned po prvních trénincích bylo jasné, že to bude těžké. Ondra říkal, že okruh je velice fyzicky náročný na rychlé změny směru jízdy a zároveň velmi rychlý a kopcovitý. Ačkoli se Ondra zlepšoval s každým tréninkem, tak se jeho časy stále pohybovaly cca 3,5 sekundy za nejrychlejším jezdcem. Ve druhé kvalifikaci dokázal posledním kolem ještě o vteřinu zrychlit na svůj nejlepší prozatímní čas a bylo z toho třinácté místo na startu v kategorii Moto4. Jelikož je tato kategorie na startu společně s jezdci třídy 85GP, na roštu to představovalo šestnácté místo, tedy šestou řadu, což nebyla úplně nejideálnější pozice do závodu.

Samotný závod probíhal velmi dramaticky. Ondra nejdřív ztratil pár pozic hned v první a druhé zatáčce, kde byl velký provoz a každý se chtěl protlačit co nejvíce dopředu. Vzápětí své ztracené pozice získal zpět a začal dohánět asi šestičlennou skupinu. Během tohoto doháněcího kola si Ondra zlepšil ještě o další sekundu svůj nejlepší čas víkendu oproti kvalifikaci. Po zbytek závodu Ondra bojoval v této skupině, kde se několikrát dostal i na její čelo, ale nikdy se nedokázal odtrhnout.

V posledním vyhroceném kole bohužel svoji snahu přehnal a jednu zatáčku přebrzdil a tak svou pozici ve skupině ztratil. Jelikož nebyl jediný, kdo svou snahu v posledním kolem přehnal, protože závod nedokončilo dalších pět jezdců kvůli pádu, bylo z toho v cíli třinácté místo, jedenácté v kategorii Moto4. S tímto výsledkem jsem spokojeni a jsme rádi, že Ondra musel bojovat od začátku až do konce, takže se opět něco naučil. Další závod nás čeká již o nadcházejícím víkend na okruhu v Alcarrasu, kde budeme opět poprvé. Děkujeme celému teamu Eurotadis za výbornou práci, všem našim partnerům a těm co nám drží palce za podporu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist