O víkendu do Hradce Králového

O tomto víkendu se na letišti v Hradci Králové koná další závod našeho silničního mistrovství motocyklů.

O tomto víkendu se sejde silničářská elita naší republiky na letišti v Hradci Královém, kde se jede třetí díl MEZ Mistrovství České Republiky Rendita Realis CZ a. s.
Ač se v dokumentech, které jsem o organizaci tohoto mistrovství před zahájením sezóny získal, hovoří o široké propagací, osobně jsem ještě nikde neviděl žádnou ze slibovaných reklam. Nejvíce mě zaráží, že v těchto dokumentech se hovoří o mnoha plakátech (1 000), přičemž já osobně jsem na žádný nenarazil a to se chystá již třetí závod. I když jsem nabízel pomoc propagaci našemu mistrovství na těchto stránkách, nedostalo se mi odezvy a tak alespoň krátce se podívejme na víkendovou pozvánku do Hradce a na dění okolo samotných závodů.
Na letišti v Hradci Královém byl zřízen (či teprve bude) zajímavý okruh, který zřejmě dá vyniknout zejména jezdeckému umění nad rychlým motocyklem, k čemuž mě vede pohled na plánek okruhu, kde pod délkou 3 000 metrů je připraveno 21 !!! zatáček. Jedná se tedy o krátký, ale mnoha zatáčkami doplněný okruh.
Pohled do kalendáře evropských šampionátů nám naznačuje, že pokud budou jezdci chtít, mohou se zúčastnit v hojném počtu, vždyť kvalitnější podnik lze hledat až v dalekém Španělsku, kde se jede na okruhu v Jaramě druhý závod španělského mistrovství CEV Fortuna. Proto se můžeme těšit na velký počet jezdců, kteří se mohou tohoto závodu zúčastnit. Jen bych chtěl namátkou upozornit na letošní první start našich jezdců Igora Kalába a Václava Bittmana, kteří se z důvodů svých povinností v německém IDM doposud v našem mistrovství nepředstavili. Jejich vzájemný souboj bude jistě jedním z vrcholů nedělních závodů, když Vašek bude chtít konečně letos Igu porazit, zatímco Igor naopak udržet svou pozici české jedničky v této třídě.
Z informací, které jsou v letáku promoterské společnosti našeho mistrovství, tedy ze společnosti Rendita Realis CZ a. s., ale také z informací, které jsem obdržel od jednoho ze špičkových českých novinářů lze říci, že pro diváky jsou připravené zajímavé, předem slibované atrakce. Motorkářský camp bude otevřený již od pátku v solidní ceně (100,- Kč), po sobotních trénincích je pro fanoušky připravená večerní zábava.
V neděli budete moci, kromě sledování samotných závodů, vyzkoušet své jezdecké umění na minibikách, prohlédnout si vystavenou policejní techniku a zakoupit si nejen motocyklové oblečení a doplňky pro tento sport. Budete si moci prohlédnout depo s motocyklovou technikou či případně prohodit pár slov s vašimi oblíbenými jezdci nebo se pokochat pohledem na letecký cirkus s ukázkou leteckých soubojů první světové války. Pokud budete mít štěstí, můžete na vaší vstupenku vyhrát zajímavé ceny.
Takže neváhejte a nic si na tento víkend neplánujte, protože jak jinak ho lze lépe strávit, než pohledem na souboje mistrů našich úzkých řidítek. Všechny cesty tohoto víkendu vedou do HRADCE KRÁLOVÉ.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist