Nová soutěž ve třídě MotoGP

V letošním roce se bude ve třídě MotoGP bojovat nově také o "BMW Award for the Best Qualifier", tedy o Cenu BMW pro nejlepšího kvalifikanta.

BMW Award for the Best Qualifier of 2003 tak zní název nové soutěže, která v letošním roce zpestří závody Grand Prix třídy MotoGP. Jedná se o soutěž o nejlepšího kvalifikanta sezóny MotoGP 2003. Sponzorem celé této soutěže bude německá továrna BMW, která také dodá vítězi celého seriálu cenu v podobě nového automobilu BMW 330 Cd.
A o co vlastně v této soutěži půjde? Je to celkem jednoduché, stačí být nejrychlejší ve všech kvalifikací a několika IRTA testů. Všem jezdcům se budou jejich nejlepší časy za všech šestnácti kvalifikací a IRTA testů v Montmelo a Suzuce sčítat. Výsledný nejrychlejší čas získá onu báječnou automobilovou cenu.
Již 15. – 16. března při IRTA testech v Catalunyi (Montmelo) se dočkáme historického okamžiku, kdy se na okruh vydají pouze čtyřtaktní motocykly a to všech jezdců (IRTA testy jsou povinné). Zde se také bude poprvé soutěžit do šampionátu o nejlepší kvalifikaci. V Montmelo to proběhne tak, že v neděli od 14:00 hod. do 15:00 hod, tedy v čase obvyklé pro kvalifikaci, bude všem jezdcům speciálně měřený jejich čas, který následně určí prvního vítěze úvodního kola. V tomto čase poletí také „Live“ televizní signál z Catalunye do celého světa.
Zajímavá myšlenka jak ještě zdramatizovat kvalifikaci, snad se tímto dosáhne i toho, že Valentino Rossi nebude „balit“ kvalifikaci předčasně. Na druhou stranu se také může stát, že dobrý jezdec již například pět závodů před koncem povede o třeba i pět-šest sekund a pak se bude již soustředit jen na zisk onoho nádherného auta.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist