Northern Talent Cup míří do Brna na finále sezony 2020

Po závodech v Německu čeká jezdce Northern Talent Cupu jediná zahraniční mise v kalendáři šampionátu a to závodní víkend v České republice. Automotodrom v Brně hostí o nadcházejícím víkendu závěrečný podnik Northern Talent Cupu, kde se rozhodne o celkovém vítězi. Ve hře jsou i čeští závodníci Jakub Gurecký, Jonáš Kocourek a Štěpán Zuda. Pátek patří tréninkům, sobota kvalifikacím a neděle dvojici rozhodujících klání sezony.

Po celkem třech kolech sezony a šesti závodech vede tabulku průběžného hodnocení Němec Freddie Heinrich (PrüstelGP Junior Team), jemuž se do této chvíle povedlo nasbírat celkem 113 bodů. Němec byl v každém závodě na stupních vítězů, jednou vyhrál, dvakrát byl druhý a třikrát třetí. Před závodem v Brně je velkým kandidátem na zisk celkového vítězství.

Maďar Soma Görbe (HRE Team) je na druhé pozici a jeho ztráta na vedení představuje 14 bodů, takže je ve hře o celkové vítězství. Co se týče vyhraných závodů, tak ty má na kontě zatím tři, což je lepší bilance než v případě prvního Němce. Třetí v pořadí je se ztrátou 21 bodů Belgičan Luciano Lorenz (Junior Black Knights Team), jenž je taktéž možným kandidátem na celkové prvenství v letošním ročníku Northern Talent Cupu.

Na výborné čtvrté pozici je český závodník Jakub Gurecký (JRT Brno Circuit), který na vedení ztrácí 42 bodů, takže matematicky stále ve hře, ale prakticky to na celkové vítězství nebude. Přesto nebýt technických problémů v úvodním podniku, z něhož si neodvezl jediný bod, mohl být Gurecký velkým favoritem na vítězství v letošním ročníku NTC.

V poli Northern Talent Cupu jsou ještě další dva zástupci z České republiky. Je to průběžně osmý Jonáš Kocourek (JRT Brno) a čtrnáctý Štěpán Zuda (Motoracin23 klub v ACR). Jiní Češi startovat o víkendu nebudou, jelikož start na divokou kartu dostal Loris Veneman (Kahuna Security Racing) a Barnabás Oláh (HRE Team).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist