Nepřesvědčivý výsledek Suzuki

Jezdci továrny Suzuki pod dohledem nového šéfa závodního oddělení nepodali zrovna přesvědčivý výsledek o kvalitě strojů.

Za osobní účasti nového ředitele závodního oddělení Suzuki pana Masahito Imady se na okruhu Sachsenring představili také oba jezdci této továrny, mladý John Hopkins a navrátilec Kenny Roberts jr.
A byl to právě Kenny Roberts, který si po sedmy týdnech zabezpečil jeden mistrovský bod, který získal za patnácté místo, jenž ubránil proti dotírajícímu Garry McCoyovi. "Nejzábavnější z celého víkendu pro mě bylo ochlazovací kolo po odmávnutí v cíli," říká Kenny Roberts. "Olivier Jacque zastavil aby udělal Burn-out a přímo přede mnou ho nezvládl [francouzský jezdec naštěstí nebyl zraněn, pouze utrpěla jeho pýcha]. Závod byl pro mě hodně velkým zklamáním. Nemohl jsem použít žádnou z mých schopností k jízdě na motocyklu, motocykl je v současnosti na svém limitu. Nejsnadnější je říci, že můj loňský týmový kolega, který byl se mnou na stejné úrovni, vyhrál závod. Blahopřeji tedy Setemu."
Druhý jezdec týmu John Hopkins se pohyboval dvě pozice za Robertsem. Jeho snaha však skončila sedm kol před cílem, když musel zastavit pro poruchu motoru. "Ze začátku závodu, do kterého jsem odstartoval ze zadní řady, moje Micheliny pracovaly dobře," vzpomínal krátce po skončení závodu John Hopkins. "Celý víkend jsem se pohyboval okolo dvacátého místa a tak jsem věděl, že z toho v závodě také nebude moc. Cítil jsem se však klidný a to i přestože Kenny a Garry McCoy se mi začali vzdalovat. Můj stroj se totiž dobře neovládal. Pak jsem se dostal za Alexe Hofmanna a společně jsme trochu zrychlili. Nemyslel jsem si, že bych se mohl dostat do bodů, ale podařilo se nám trochu zkrátit odstup od Kennyho a Garryho. Chtěl jsem jezdit před Hofmannem. Pak jsem najednou měl problém s motorem. Plyn se zastavil a kouř byl úplně všude. Musel jsem zastavit. Nyní se těším na nějaké zlepšení."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist