Několik aktualit

Několik aktuálních zpráv ze světa silničních motocyklů naleznete v tomto článku.

Helma Daijira Kata v prodeji
Krátce před svou tragickou nehodou na okruhu Suzuka si nechal japonský jezdec Daijiro Kato vyrobit novou helmu. Ačkoliv samotný jezdec nikdy tuto helmu nepoužil, protože čekal až se kompletně dodělá, jeho rodina dala svoleni firmě Shoei k dokončení designu a k prodeji limitované verze japonským fanouškům slavného jezdce. Minulý měsíc oficiální internetové stránky jezdce nabídly tuto přilbu k prodeji a poptávka daleko předčila nabídku. Shoei nyní pracuje na výrobě další limitované produkce této helmy, která by měla být určená k prodeji v USA a Evropě.
Tradiční fotbal před GP Německa
Ve čtvrtek před zahájením tréninků a kvalifikaci na okruhu Sachsenring se uskuteční tradiční, charitativní, fotbalový zápas mezi jezdci Grand Prix a německými osobnostmi.
Vytížený Kagayama
Jedním z nejvytíženějších jezdců letošní sezóny je japonský pilot Yukio Kagayama, který v posledních dvou závodech nahradil v týmu Suzuki Grand Prix amerického jezdce Kenny Robertse. Yukio letos odešel na popud továrny Honda do Británie, kde se v týmu Rizla Suzuki účastní na plně továrním stroji Suzuki GSX-R1000 závodů britského šampionátu třídy Superbike. Letos tedy Kagayama doposud absolvoval 16 závodů britského šampionátu superbike (vždy se o jednom víkendu jedou dva závody), dva závody WSBK a dva závody MotoGP. Dvacet závodů v polovině sezóny má na svém kontě jen málokterý jezdec. Nic však nekončí a tak si Kagayama musí zvyknou na další velkou zátěž, když kromě závodů BSB bude o nadcházejícím víkendu startovat opět v závodech World Superbike na okruhu Brands Hatch. Aby náhodou nevyšel ze cviku, přijal Kagayama nabídku továrny Suzuki a společně s krajanem Watanabem absolvuje osmihodinový závod Mistrovství Světa Endurance na japonském okruhu Suzuka. Nedej bože, abe Kenny Roberts jr. opět vzdal své účinkování v několika závodech MotoGP, Kagayama by poté byl opět k roztrhání.
Japonské továrny zbrojí na osmihodinovku
Japonské továrny se připravují na prestižní závod Mistrovství Světa Endurance, který se již tradičně pojede na osm hodin na jejich domácím okruhu Suzuka. Továrna Honda nasadí do samotného závodu své jezdce z Grand Prix, když společně s posledním nováčkem Ryuichi Kiyonarim pojede na motocyklu VTR-1000 SP-W americký jezdec Nicky Hayden. Druhý tovární stroj osedlá Tohru Ukawa, který pojede společně s Hitoyatsu Izutsem a třetí stroj by měl pilotovat legendární Tadayuki Okada, který pojede společně s krajanem Kameyou. Továrna Yamaha posadí na svůj speciál Yamaha YZF R1 dvojici domácích jezdců Yoshikawu a Nakatomiho, zatímco tovární Suzuki GSX-R1000 bude vodit Kagayama s Watanabem.
Burns startuje se zlomenou klíční kostí
Britský jezdec týmu WCM Chris Burns utrpěl při havárii ve druhém kole doningtonského závodu zlomeninu klíční kosti, přesto je rozhodnutý nastoupit k závodu na německém Sachsenringu, kde doufá, že mu klikatý okruh pomůže k lepšímu výsledku než všichni očekávají. "Rameno mě bolí, ale jdu do Německa ve středu a budu tam závodit," řekl Chris Burns v tiskovém prohlášení týmu WCM. "Měl jsem klíční kost zlomenou již pětkrát a tak vím jak to vypadá. Absolvoval jsem laserovou léčbu a tak jsem si jistý, že to bude v pořádku. Nikdy jsem nezávodil na Sachsenringu, ale zřejmě by to mělo mému dvoutaktnímu stroji sedět. Chci si proto dobrým výsledkem vynahradit mé zklamání z Doningtonu."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist