Nejhorší závod Protonu

Za nejhorší závod označil tým Proton KR závod ve Welkomu. Nyní již prý bude přicházet pouze zlepšení.

Tým Proton KR nasadil do nedělního závodu svůj modifikovaný stroj KR V5 Mk2, se kterým japonský jezdec Nobuatsu Aoki skončil na sedmnáctém místě, tedy dvě pozice za bodovaným umístněním. Ve druhé části závodu byl Japonec hnaný také touhou porazit svého bývalého kolegu Jeremy McWilliamse, který se trápil s motocyklem Aprilia jen několik sekund předním. Touha skalpu Jeremyho však vyšla naprázdno, když Nobu dokončil první podnik roku necelých pět sekund za McWilliamsem.
“Věděli jsme, že to pro nás bude nejhorší závod,“ říká v tiskové zprávě týmu proton KR jeho majitel Kenny Roberts sr. “Takovéto umístnění je však lepší než jsme očekávali, nyní to bude již pouze lepší. Nový motocykl je pokrok v designu s použitím zcela nových materiálů a technologie v motocyklovém sportu. Zpoždění ve vývoji motoru znamená, že tento soubor ještě není kompletní. Přesto to bylo nad naše očekávání. Cíl pro nastávající závody je jasný. Zlepšení výkonu bychom měli mýt někdy od třetího závodu.“
“Tento závod byl těžký, protože jsme prožili složitou zimu, kdy jsme měli neustále problémy, které zapříčinily, že jsme nemohli absolvovat žádný test odolnosti," říkal Nobuatsu Aoki. "V ranním Warm Upu jsem absolvoval 12 kol, bylo to nejvíc, co jsem na novém motocyklu jel. Včera jsem si vybral pneumatiky pro závod a dnes ráno jsem zkoušel několik dalších separací. Nepracovaly však dobře a tak jsem se vrátil ke včerejšímu výběru. Poté již vše pracovalo dobře. Jediný problém byl s řazením. Během závodu jsem měl problém s falešným neutrálem, většinou při řazení nahoru. Pneumatika po dvaceti kolech také již nebyla dobrá. Okolo poloviny závodu jsem chtěl dostihnout Jeremyho. Každé kolo jsem jel velmi tvrdě, přibližoval jsem se mu. Když mě ovšem zahlédl, tak i on jel velmi tvrdě. Toto byl pro nás pouze začátek."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist