Nejhorší rok pro Yamahu

Tovární tým Fortuna Yamaha prožívá svůj nejhorší rok ve třídě MotoGP od svého vstupu mezi motocyklovou elitu v roce 1999.

Nejhorší sezónu od svého založení v roce 1999 prožívá letos tým Fortuna Yamaha vedený Davide Briviem. Na lepší časy se to začalo vypadat v malajsijském Sepangu, jenže pak přišlo nedorozumění v kvalifikaci a pád obou jezdců po vzájemné kolizi. Od této chvíle se začalo od týmu opět odvracet štěstí, které ještě na začátku posledního víkendu bylo k Briviově týmu nakloněné.
“Je to pro nás skličující sezóna,“ říká šéf týmu Davide Brivio. “Bylo několik závodů, kde jsme učinili pokrok, ovšem jen proto, abychom v dalším závodě shledali, že jsme se opět dostali do problémů. Carlos jel v Malajsii velmi dobře, od začátku až do konce usilovně bojoval s motocyklem. Pokud se nám podaří zmírnit část problémů, které tam měl, mohl bych ho vidět nyní na pódiu. Bylo by to pro nás všechny velké povzbuzení před odletem k poslednímu závodu v Evropě. Marco potřebuje na závod v Malajsii rychle zapomenout a ukázat nám opět formu, se kterou tak účinně bojoval před dvěma týdny v Japonsku. Na tyto tři týdny závodění v Japonsku, Malajsii a Austrálii bychom měli být již zvyklí, ale vždy je tato série velmi unavující. Nicméně jsem na můj tým velmi pyšný, usilovně pracuje a nikdy se nevzdává.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist