Nejen podium 125 a 250 ccm

Slova prednich jezdců ze závodů třídy 125 a 250 ccm v italském Mugellu.
AKTUALIZOVANO

125 ccm
Roberto Locatelli (1. místo)
Toto vítězství je jiné než mé dvě předchozí vítězství na tomto okruhu, protože tomuto vítězství předcházely tři špatné roky. Závod byl těžký, protože Barbera je velmi rychlý a tvrdý jezdec. V posledním kole jsem se pouze snažil udržet svou koncentraci, což se podařilo.
Casey Stoner (2. místo)
Byl to nejzmatenější závod, jaký jsem kdy jel, nikdo nevěděl kde se nachází. Neměl jsem žádný závodní plán. Myslel jsem, že v posledních kolech začnu situaci řešit, bohužel mě v posledním kole předjel Andrea Dovizioso a zpomalil mě. Myslel jsem, že je závod pro mě ukončený, ale pak byl Pablo v poslední zatáčce široký a Andrea se dostal na okraj dráhy. Jen jsem se snažil jet a nepomyslel jsem na pódium, ale vyšlo to.
Héctor Barbera (3. místo)
Byl to tvrdý a velmi těžký závod, byla to ale také legrace. V posledním kole jsem si myslel, že bych mohl vyhrát, ale Stoner mě v polovině kola předjel a bylo po naději. Třetí místo je, ale také dobrý výsledek.
Andrea Dovizioso (4. místo)
"Udelal jsem v posledni zatacce chybu. Nemel jsem pridat plyn tak naraz. Byl to krasny, ale tvrdy zavod. Ale nechci rozhodne skryvat, ze nekteri piloti maji podivuhodny zpusob jizdy. Pro mou utechu, Locatelliho bych stejne neporazil."
Steve Jenkner (7. místo)
"Po Pole - Position jsem pochopitelne ocekaval od zavodu vice. Vystartoval jsem vyborne, ovsem pozdeji jel Barbera opravdu komicky ! Drzel tempo okolo 2.01 minuty za okruh a zcela me vyvedl z rytmu.Potom jsem se prece jen dostal do zavodu a nasel vlastni rytmus jizdy. Mel jsem velke poblemy s predni pneumatikou, ale k memu prekvapeni jsem po zavode zjistil, ze to byla zadni pneu, ktera byla uplne znicena. Muj plan do zavodu byl jasny, hned po startu jet co nejrychleji pryc, aby se nevytvorila zadna velka skupina.
Ale pro Barcelonu pocitam take s kvalitnim zavodem, podvozek je dobry a motor take bezel bez problemu."
Dario Guiseppetti (14. místo)
Berlinsky jezdec dokazal pri sve 13. Grand Prix zajet svuj nejlepsi zavod. "Bohuzel jsem se musel hned v prvnim kole vyhnout padu a jel jsem mimo zavodni drahu a tim jsem ztratil kontakt s prvni skupinou. A tak jsem jezdil ve skupine s Peskem a Peruginim. Byly to takove duely o co nejlepsi jizdu v haku. Snazil jsem se neustale drzet Peska v sachu a v poslednim kole jsem zvysil tlak a take ho v posledni cilove zatacce podjel." Sef tymu Epp rozhodne nepostavi v Barcelone zadneho nahradnika za Thomase Lüthiho a ani neda Dariovi uvolnenou kitovou motorku, nebot dle jeho slov, neni velky rozdil mezi obema stroji.
250 ccm
Sebastian Porto (1. místo)
Je to pro mě neuvěřitelný den. Byl to velmi rychlý, neuvěřitelný závod. Jsem velmi šťastný. Nyní se musím soustředit na dostižení vedoucích jezdců v celkovém hodnocení šampionátu. Chtěl bych velmi poděkovat mému týmu.
Daniel Pedrosa (2. místo)
Na konci jsem měl několik problémů s přední pneumatikou a tak jsem nemohl následovat De Punieta a Porta. Myslel jsem, že honit se za nimi by bylo příliš riskantní a tak jsem zvolil variantu dojetí závodu. Pak měl De Puniet nějaké problémy s motocyklem a já mohl dokončit závod na druhém místě. Zde v Mugellu to je pro nás i Hondu dobrý výsledek.
Manuel Poggiali (3. místo)
Nejsem moc spokojený, protože na začátku závodu jsem měl několik problémů se zadní pneumatikou a tak jsem nemohl následovat první tři jezdce. Po pěti nebo šesti kolech začala pneumatika pracovat dobře a já se mohl k těm jezdcům začít přibližovat, ale v tu dobu jsem již ztratil hodně času.
Randy de Puinet (4. místo)
Tym Lucia Cechhinella vydal zpravu, ze pricinou vypadku motoru vedouciho jezdce sampionatu byl akutni nedostatek benzinu a kvuli tomu prestal pracovat jeden valec, ktery se zrejme zadrel. "V predposlednim kole jsem zajel nejrychlejsi kolo zavodu. Potom jsem se snazil, zautocit jeste na Porta. On byl ale v Arrabiata zatacce rychlejsi. Proto si take vytvoril par metru naskoku. A tak jsem se koncentroval na to, abych porazil Pedrosu, ale najednou mi vynechal jeden valec a podium bylo v pekle."
Fonsi Nieto (5. místo)
"Po spatnem treninku musim byt s patym mistem vlastne spokojeny. Nasel jsem dobry zavodni rytmus a jezdil ve druhe skupine s Eliasem a Poggialim. Ale uplne v konci jsem kvuli de Puinetovi ztratil kontakt s Poggialim."
Toni Elias (6. místo)
"Nejsem uplne spokojeny. Na druhe strane ovsem patrime mezi nejrychlejsi motorky. Tentokrate me potkalo to, ze jsem byl z cele skupiny posledni. Doufam, ze se v Barcelone kormidlo otoci v muj prospech."
Roberto Rolfo (7. místo)
"Od domaci Grand Prix jsem pochopitelne ocekaval vice. Ale nepodarilo se mi pro zavodni den nastavit motocykl tak, jak jsem chtel."
Alex de Angelis (8. místo)
"Od poloviny zavodu jsem mel problemy se zadni pneumatikou a to hovori za vse."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist