Návrat do Misana

Ještě jeden pohled na superbikové závodění o uplynulém víkendu na okruhu Santamonica v Misanu - co řekli někteří jezdci v cíli jednotlivých závodů.

World Superbike
James Toseland: (2. místo/porucha)Z mnoha různých důvodů to byl velmi rušný víkend. S pódiem v prvním závodě jsem byl velmi spokojený, obzvláště po mé sobotní havárii, po které jsem se cítil hodně zmlácený. Odstoupení ze druhého závodu bylo velké zklamání. Přijel jsem do Misana na druhém místě, nyní jsem 23 bodů za Rubenem Xausem - po jeho dvojitém vítězství. Byl to však pozitivní víkend v mnoha směrech. Jen doufám, že to byla poslední smůla v této sezóně.
Chris Walker: (5/9)Jsem spokojený, že jsem si zabezpečil body v obou závodech a udržel tak své šesté místo v šampionátu. Bylo dnes hrozné horko, úspěchem bylo dobré zdraví. Snažil jsem se jak nejlépe dovedu a zaměřil jsem se na zisk co nejvíce bodů. Myslím, že pro příští kolo v Laguna Sece budu již zdravotně zcela v pořádku, budu chtít udělat vše nejlépe pro úspěch mého týmu HM Plant Ducati.
Troy Corser: (7/10)Jsem s těmito výsledky velmi spokojený, obzvláště uvážím li, jaké jsme měli problémy během prvního dne. V obou závodech jsem měl dobrý start, ale vždy jsem ztratil na rovince, kdy mě ostatní motocykly předjížděli. Náš podvozek byl ideálně nastaven, dělal vše co jsem chtěl. Myslím, že mi dokázal udělat půl sekundy až sekundu v zatáčkách. Problém nebyl na brzdách, mé potíže byly s výkonem při výjezdech ze zatáček. Mé přední pneumatiky, ale i zadní, byly dobré. Závody byly fyzicky náročné.
Ruben Xaus: (1/1)Každý ví, jak těžké je v Misanu začínat ze třetí řady. Neil se pokusil jet rychle příliš brzy a havaroval. Následně jsem pochopil, že můžu vyhrát a tak jsem do toho dal vše až do konce. Dnes jsem si obou závodů velmi užil, nakonec jsem cítil, že veškerá práce mechaniků na stroji 999 byla velmi tvrdá, ale dobrá. V závodech jsem neměl žádné problémy. Problémy jsem měl jen v tréninku a Superpole. Ve druhém závodě jsem snadno předjel Chiliho a pak jsem věděl, že Neil bude brzdit do zatáčky Tramonto na vnitřní straně. Předjel jsem ho tedy z vnějšku.
Neil Hodgson: (havaroval/2)Byla to divná havárie. Nedělal jsem nic odlišného co dělám jindy v zatáčce Carro. Ztratil jsem přední stranu a upadnul. Cítím se frustrovaný, když jsem nezískal ani jedno vítězství, ale vím, že jsem dnes učinil všechno jak nejlépe jsem mohl. Druhé místo mě motivuje do další tvrdé práce a do rychlejší jízdy. Věděl jsem, že se na mě zezadu Ruben připravuje. Myslel jsem si, že jsem stopu pokryl, ale začal jsem brzo brzdit a on mě předjel z vnějšku.
Régis Laconi: (3/4)Byl to pozitivní den. V těchto dvou závodech jsem vyjma Xause dosáhl největšího počtu bodů a tak jsem se nyní přiblížil třetímu místu. Dnes byl obrovské horko. Teplota okruhu převyšovala 50 °C, za těchto podmínek byly velmi důležité pneumatiky. Začal jsem dobře, ale po několika kolech využili Xaus a Chili mých počínajících pneumatikových problémů. Přes velmi špatnou přilnavost jsem preferoval klidnou jízdu a čekal jsem na chyby druhých. Byl jsem si jistý, že nějaké se mohou přihodit. Těžký byl především první závod, který jsem dokončil velmi unavený. Během pauzy jsem se pokusil regenerovat a tak byl tento závod již lepší. Bohužel jsme špatně zvolili tlak v pneumatikách. Uprostřed závodu jsem ztratil přilnavost a musel opustit boj o pódium. Výsledek je pro šampionát dobrý, ale mohl jsem dopadnout ještě lépe.
Gregorio Lavilla: (4/5)Měl jsem problémy s předkem a neměl jsem proto po celý závod dobrý pocit. Skoro jsem v jednom stádiu během jednoho kola třikrát havaroval, vše jako důsledek výměny vidlic po ranním Warm Upu. Havaroval jsem již v sobotu a tak jsem to nechtěl riskovat znovu. Zvolil jsem proto opatrnější jízdu, se kterou jsem skončil čtvrtý. Pro druhý závod jsme nasadili zpět staré vidlice a po špatném startu mi trvalo nějakou dobu, než jsem si opětovně na toto nastavení zvyknul. Usilovně jsem pracoval, ale díky postavení na startu to bylo velmi těžké. Dobrá věc je, že jsme dosáhli mnoho informací během celého víkendu.
Vittorio Iannuzzo: (havaroval/7)Bylo zábavné vodit závody superbiků, i když to bylo velmi krátce. Můj motocykl je pouze s kitovými díly a tak jsem věděl, že držet se všech těch továrních motocyklů je nemožné. Učinil jsem však vše jak nejlépe jsem mohl. Se sedmým místem ve druhém závodě jsem velmi spokojený. Již se těším na další závody, které pojedu ihned jakmile budu moci. Jízdou s nejlepšími v Mistrovství Světa se hodně učím. Může mě to pouze pomoci zlepšit se v roli jezdce. Nyní mohu získanou zkušenost předvést v italském šampionátu.
World Supersport
Katsuaki Fujiwara: (2. místo)Byl to velmi dlouhý, horký, tvrdý a těžký závod. Z počátku jsem byl klidný a když Vermeulen padnul, myslel jsem si, že bych mohl vyhrát. Ale jak závod pokračoval, začaly odcházet moje pneumatiky. Pokusil jsem se předjet Foreta, ale zjistil jsem, že by bylo snadné havarovat a tak jsem se spokojil s druhým místem. VD Goorbergh také nedokončil závod což znamená, že jsem zpět na druhém místě celkového pořadí a proto jsem spokojený.
Stephane Chambon: (4. místo)Nejsem spokojený. Během víkendu jsem měl problémy s karburátory což se projevilo stejně nebo možná ještě více v závodě. Plyn také nebyl hladký a tak jsem za něj musel brát velmi opatrně. Po deseti kolech také začalo odcházet mé zadní kolo. Byl to velmi frustrující závod a já jsem dnes velmi zklamaný. Vím, že za jistých okolností jsem mohl dosáhnout na pódium.
Simone Sanna: (8. místo)Nakonec mohu být spokojený, že jsem v dobrém zdraví dokončil závod mezi deseti nejlepšími. Byl jsem na Pole Position, vedl jsem chvíli závod, byla to dobrá podpora mojí důvěry. Tento okruh znám velmi dobře, také jsme zde testovali což se myslím potvrdilo během víkendu v mém výkonu. Podmínky byly velmi únavné, po deseti kolech mi začala klouzat pneumatika, ale myslím si, že tento problém měli všichni. Když Jürgen nedokončil, tak si myslím, že je dobré pro naše fanoušky, že alespoň jeden z nás dokončil zdejší závod.
Jürgen vd Goorbergh: (nedokončil)Měl jsem velmi dobrý začátek a byl jsem spokojený mezi třemi nejlepšími. Jezdil jsem shodné kola a když Vermeulen havaroval, pomyslel jsem si, že přišla má chvíle pro zisk 25. bodů. Předjel jsem Fujiwaru a kontroloval jsem první místo. Pak se něco stalo s motorem a byl pro mě konec závodu. Jsem velmi zklamaný, myslím si, že 25 bodů by snížilo mezeru od Vermeulena a šampionát by byl vzrušující. Je to pro mě i pro všechny mé zdejší fanoušky dvojité zklamání.
Chris Vermeulen: (havaroval)Jsem opravdu zklamaný. Motocykl vypadal opravdu dobře. Nejel jsem ani nijak usilovně, najednou přední kolo podklouzlo - bez jakéhokoliv varování. Je to divné, přesně stejná věc se stala Nielu Hodgsonovi ve stejné zatáčce v prvním závodě superbiků.
Karl Muggeridge: (havaroval)Naprosto stejné jako u Chrise, bez varování mi podklouzlo přední kolo. Měl jsem dobré nastavení, pracovali jsme na něm celou noc.
Werner Daemen: (nedokončil)Byl jsem vzadu ve skupině, neměl jsem dostatečný přívod čistého vzduchu na svůj stroj, a protože bylo moc horku, začal jsem vařit spojku.
Iain MacPherson: (14. místo)Zvolil jsem špatnou zadní pneumatiku a tak jsem nemohl dosáhnou dobrého rytmu. Bojoval jsem s motocyklem celých 23 kol, ale to je již minulost, nyní se dostanu do dobré kondice pro další závod v Brands Hatch
Robert Ulm: (havaroval)Ztratil jsem v zatáčkách mnoho času a tak jsem se pokusil jet rychleji. Následovala ztráta přilnavosti předního kola bez předchozího upozornění. Asi jsem byl příliš rychlý.
Sebastien Charpentier: (12. místo)Měl jsem špatný start a během prvních třech zatáček jsem skoro havaroval. Po polovině závodu mi začala hodně klouzat zadní pneumatika, to jsem však v tomto horku mohl očekávat.
Christophe Cogan: (9. místo)Měl jsem špatný začátek, ale pak zadní pneumatika začala dobře pracovat a já postupoval kupředu.
Broc Parkes: (3. místo)Mohl jsem se pokusit vyhrát, ale bylo to rizikové. Byl jsem blízko vedoucího jezdce, ale viděl jsem, že čtvrtý jezdec byl hodně daleko a tak rozumná volba byla neriskovat a dokončit na třetím místě. Jsem s tímto výsledkem spokojený.
World Superstock
Alessio Velini: (8. místo)Jel jsem po celý závod bez větších chyb s myšlenkou na body. Nemyslel jsem na vítězství, jen jsem chtěl podat dobrý výkon. Je to výsledek, který chtěl tým. Nyní mě čeká italský šampionát v Mugellu.
Lorenzo Alfonsi: (4. místo)Snažil jsem se vyhrát až do posledního kola, ale bezúspěšně. Suzuki a Ducati byly lepší ve zrychlení a proto jsem vždy velmi těžkou prací doháněl svou ztrátu v ostatních partiích. V posledních čtyřech závodech se pokusím získat vítězství, které mě prozatím chybí. Z hlediska vývoje šampionátu vítězství Fabrizia nahrává do mých karet.
World Superside
Jörg Steinhausen: (1. místo)Byl jsem trochu překvapený, když jsem uviděl Websterovu zadní pneumatiku, ale nepřestával jsem ujíždět.
Trevor Hopkinson: (1. místo)Toto je naše první čisté vítězství, které si pamatuji, až na naše štěstí v Lausitzu minulého roku. Byla to dlouhá doba.
Tom Hanks: (2. místo)Není v mé mysli zachovávat pneumatiky, ale jednal jsem jak mi řekli a vyplatilo se to. Vlastně jsem si myslel, že musím jet ještě jedno kolo.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist