Napinave stopetadvacitky

V jedine tride Grand Prix mohou vyhrat celkem ctyri znacky. Jsou to stopetadvacitky a jak Aprilia, nebo Honda, ci Derbi respektive KTM mohou trumfovat v kazdem nasledujicim zavode.

Napinave stopetadvacitky
Také po sestem zavode mistrovstvi světa nejslabsi obsahove tridy se jmenuje vedouci jezdec prubezne klasifikace Andrea Dovizioso. Mlady Ital se po svém prvnim vitezstvi v serialu Grand Prix dostal do cela po uvodnim zavode ve Welkomu a od te doby ho nikomu neprepustil. Jeho recept je jasny: sbirat pravidelne body.
Italsky mladik na tovarni Honde dojizdi vždy hodne vpredu, coz dokazal i na tradicnim okruhu v nizozemskem Assenu, kde skoncil v cili jako ctvrty, coz v praxi znamena 16 bodovy naskok na svého daleko zkusenejsiho krajana Roberta Locatelliho, který sedla zase pro zmenu italsky stroj z tovarny v Noale, tedy Aprilii.
Co je vsak letos zajimave, tak v této kubature mohou vyhrat hned ctyri ruzne znacky. Zatím vyhrala Aprilia trikrat, Honda dvakrat a Derbi jednou. Kdy se k nim pripoji ještě rakouska KTM, je dle me pouze otazkou casu. Vzdyt 18-ti lety Australan Casey Stoner skoncil uz dvakrate treti a jednou druhy a v destivem azvode v Jerezu, kdy mel prvni vitezstvi na dosah ruky, havaroval několik kol před cilem, kdy jezdil nikym neohrozovan na jistem prvnim miste.
Naproti tomu cernou kapitolu svých zavodnich uspechu resp. neuspechu si zapisuje letos Gilera. V roce 2001 mela ještě v sedle sveho motocyklu mistra světa Manuela Poggialiho, nyní se nachazi hluboko v tabulkovem sklepe. Koupila sice nejdrazsiho jezdce této kubatury, Itala Stefana Peruginiho – ten byl vloni celkove ctvrty – letos však spolecne se svým partnerem Fabriziem Laiem nasbirali oba ubohych 5 bodu, hure na tom je pouze Malaguti se tremi body.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist