Na Ostrově Man pokračovala letošní TT

Vítězem závodu třídy Superstock se stal Bruce Anstey, hvězdou dne však byl Ian Lougher, který po druhém místě v ranních štokách zvítězil v odpoledních supersportech.

Scottish Life International TT Superstock
Na Ostrově Man dnes pokračoval letošní ročník TT Isle of Man. Jako první dnes dostali slovo jezdci třídy Superstock, kteří již dopoledne znali svého vítěze. Tímto vítězem se stal Bruce Anstey z Nového Zélandu, který se radoval až poté, co dlouho vedoucí Adrian Archibald odstoupil v posledním kole pro "sucho" v nádrži. Na druhém místě dnes skončil Ian Lougher, jenž se na druhé místo posunul během posledního kola, když do té doby mu patřilo až čtvrté místo. Lougher na vítěze ztratil 35 sekund, což bylo o pouhé dvě sekundy méně, než ztráta třetího Ryana Farguhara.
Čas vítěze byl 54:39,74 minuty, což znamenalo průměrnou rychlost 124,242 mph. Vedle Archibalda nedokončil závod ani včerejší vítěz třídy Superbike John McGuinness, který pro poruchu vzdal již v prvním kole. Pro Adriana Archibalda byl závod opravdovou pohromou, když odstoupil z prvního místa až v posledním kole, kdy měl náskok 18 sekund na druhého, pozdějšího vítěze Bruce Ansteye.
V závodě byly registrované opět dva vážné pády, oba byly v sekci Glentramman, kde havarovali Paul Duckett a Phil Stewart. Oba jezdci byli letecky transportováni do Nobelovy nemocnice, odkud první informace říká, že oba jezdci mají zlomeniny paží.
Supersport Junior TT ‘A’ race
Vynikající den podtrhl Ian Lougher, který po pódium v dopoledních "štokách" zvítězil v prvním ze supersportových závodů, jenž se jel dnes odpoledne. Lougher si tak připsal své již sedmé vítězství na slavné TT, když za jednu hodinu a 14:52,84 minuty odsunul o 22 sekund na druhou pozici vítěze nedělního závodu superbiků Johna McGuinnesse. Třetí skončil v závodu třídy Supersport Jason Griffiths.
Z celkového počtu sedmdesáti startujících jezdců jich cíl vidělo 59. Relativně málo pádů v tomto závodě se mělo obejít bez větších zranění. Nejvážněji zraněn se zdá proto být Marc Dufour, který při pádu v Mountain Box utrpěl blíže nespecifikované zranění ruky. Stříbrné repliky udělované jako ocenění za dosažený čas získalo celkem patnáct jezdců, zatímco dalších 29 dostalo repliku bronzovou.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist