MS Sidecar při Moto GP - Sachsenring

Další čtyři body získala posádka sidecaru Foukal-Pertlíček na německém Sachsenringu.

Tak na tento závod MS Sidecar při Moto GP jsme opravdu sázeli. Vždy, když jsme zde jeli závody, či tréninky, tak jsme dokázali zaskočit soupeře a nebo upozornit, že tu desítku chceme okupovat. V letošní nabité konkurenci se zde sešlo opravdu těch 26 nejlepších a tak 12. místo v tréninku bylo opravdu slušné. Přitom všem jsme si na trati ověřili porovnání funkce našeho motoru Yamaha, který zdaleka nedokáže konkurovat motorům Suzuki, která disponuje nesrovnatelně lepším krouticím momentem a výkonem skoro o 30 PS větším. O to více jsme si na takovém okruhu s převýšením považovali našeho umístění.
Sobotní závod vypsaný na 12 kol jsme rozjeli dobrým startem a snažili jsme se to vše řešit na brzdy, jelikož to opravdu nikde jinde nešlo. Po 8 ujetých kolech, kdy jsme ve skupině 3 jezdců trestali náš stroj do maxima, abychom do závěru nasadili k plánovanému útoku, se motor zastavil s vysokou teplotou vody a unikajícím olejem, který vylétl do airboxu. Tímto jsme přišli o cenné body, které v nejhorším případě byly za 10 místo.
Po tomto zklamání jsme nasadili neodzkoušený rezervní motor, myslím tím nedoladění palivové mapy a mapy zapalování a tak to bylo s rizikem. Jelikož nedělní závod, vypsaný na 22 kol je taky o kondici jezdců, ale samozřejmě o životnosti stroje, nepovažovali jsme nic za ztracené. Po dobrém startu však začala klouzat spojka, proto jsme museli zvolnit a nechat jí schladit a za jízdy seřídit potřebnou vůli na páčce, což je obtížné, ale v prvních kolech to jde. Tím jsme se propadli na 24. pozici, což bylo deprimující. Drželi jsme se za mnohem pomalejšími jezdci a když došlo k funkčnosti spojky, tak jsme to rozjeli. Ne příliš výkonný motor však nezklamal a tak jsme se velmi rychle propracovali na bodované místo. Velmi vyčerpaní, ale spokojení, jsme dojeli na 12. místě, což představuje další 4 body do seriálu MS.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist