Motosprint předal ceny Caschi d'Oro

Italský magazín Motosprint tento týden oceňoval nejlepší sportovce z řad jezdců a osobností motocyklových šampionátů. Letošní slavnostní předávání ´Zlatých přileb´ uspořádali v městském divadle v Imole, které nese jméno italské operní pěvkyně Ebe Stignani. Celkovým vítězem se stal motokrosový šampion Tony Cairoli.

Tradice Motosprintu v udělování cen Caschi d'Oro napsala první kapitolu v roce 1976. Celkovým vítězem osmatřicátého ročníku, jenž v hlasování fanoušků a čtenářů Motosprintu získal nejvíc hlasů, je sedminásobný motokrosový mistr světa Tony Cailori. „Všem děkuji za jejich hlasy. Vyhrál jsem hlavní cenu Zlaté přilby 2013 a mám z toho obrovskou radost,“ uvedl Tony Cairoli.

Zlatou přilbu převzal britský závodník Tom Sykes, mistr světa superbikové kubatury WSBK. „Loni jsem přišel o titul rozdílem půl bodu, což pro mě byla velká rána!“ řek v Imole Tom Sykes, který v závěru letošního roku vyhrál svůj první světový titul. „Rok 2013 je naprostý opak. Byl to perfektní rok. Získal jsem titul mistra světa, po dvaceti letech dostal Kawasaki na vrchol a také se stal poprvé otcem!“

Ocenění Caschi d'Oro získal vítěz světového šampionátu v enduru E2 Alex Salvini a světoví šampioni Supermota Ivan Lazzarini a Christian Ravaglia. Přilbu Tricolore, cenu pro italského jezdce, který  vyhrál alespoň jeden závod Grand Prix, převzal současný jezdec Aprilie WSBK Marco Melandri.
Na jevišti divadla v Imole nebyli pouze jezdci, ale také další osobnosti motocyklového sportu. Mezi oceněnými byl Livio Suppo, Gigi Dall'Igna, Massimo Meregalli, Davide Brivio, Romano Albesiano a Fausto Gresini.

Fausto Gresini, šéf stáje Honda Gresini v mistrovství světa silničních motocyklů, byl příjemně překvapen, když řekl: „Zlatá helma je ocenění, které jsme nečekal, ale jsem na ni velmi hrdý. Je hezké vidět, že všechna ta práce, kterou jsme v posledních letech s týmem Gresini Racing udělali při podpoře motocyklového sportu a mladých jezdců v Itálii, je oceněna. Dále musím říct, že to pro mě byla dvojí satisfakce, protože slavnostní večer tentokrát uspořádali v Imole, mém rodném městě.“

Osmatřicátý ročník předávání cen Caschi d'Oro byl věnován památce Doriana Romboniho, který jen před týdnem tragicky zemřel na následky zranění, která utrpěl v přípravě na závod v rámci vzpomínkové akce na Marca Simoncelliho.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist